ODBOJKA NA PIJESKU

"Žalovke" slavile na U-20 prvenstvu Hrvatske održanom na pulskim Valkanama: ŠVERKO I MRKIĆ PREOKRETOM DO TRIJUMFA

Braniteljice naslova upale su u "crnu rupu" početkom prvog seta finala i rezultatski zaostatak koji se tom prilikom stvorio nisu uspjele nadoknaditi, no to ih nije poremetilo te su u drugom i trećem setu podigle razinu svoje igre, na što Splićanke Rašić i Terze nisu pronašle adekvatan odgovor

| Autor: Ivica CEROVAC
SPREMNE ZA TURSKU - Ana Šverko i Ema Mrkić (Snimio Danilo Memedović)

SPREMNE ZA TURSKU - Ana Šverko i Ema Mrkić (Snimio Danilo Memedović)


Članice Žala iz Banjola Ana Šverko i Ema Mrkić osvojile su naslov prvakinja na U-20 prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku, održanom na pulskim Valkanama. Braniteljice naslova bile su postavljene za prve nositeljice turnira te su u subotu izborile polufinale, u kojem su danas prijepodne rezultatom 21:13, 21:15 svladale treće nositeljice, Ingu Rukovanjski i Helenu Floreani. Izborile su tako Šverko i Mrkić ulazak u finale i očekivani obračun sa starim rivalkama, Splićankama Lucijanom Terze i Leom Rašić koje su bile postavljene za druge nositeljice.

Finale nije dobro krenulo za "žalovke" koje su početkom prvog seta upale u "crnu rupu" i rezultatski zaostatak koji se tom prilikom stvorio, bio je nenadoknadiv. Presudnom se pokazala serija od sedam uzastopnih poena, kojom su se Splićanke s 3:3 odvojile na 3:10. Uspjele su se Šverko i Mrkić brzo pribrati te se primaknuti na "minus dva" (9:11), no brzo su Terze i Rašić vratile pet poena razlike i tu prednost sačuvale do 15:20. Potom su "žalovke" anulirale tri set lopte, ali onda su Splićanke pozvale minutu odmora tijekom koje su se sabrale i po povratku na teren poentirale za 18:21.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD PONEDJELJKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum