ODBOJKA

Velovršanke se iz Rijeke vratile s osvojenim bodom: OSTAJE ŽAL ZA PUNIM PLIJENOM

Šteta za taj prvi set, kasnije smo između sebe komentirale kako bi bilo 3:0 za nas, samo da smo ga dobile. Ovako smo poslije malo pale sa snagom, ali bez obzira na to, veseli činjenica da je naša igra bila vidno bolja od one koju smo prikazale na prethodnim utakmicama, rekla je Ivona Ćaćić

| Autor: Ivica CEROVAC
FUNKCIONIRALE KAO EKIPA - Ivona Ćaćić (Snimio Dejan Štifanić)

FUNKCIONIRALE KAO EKIPA - Ivona Ćaćić (Snimio Dejan Štifanić)


Odbojkašice Velog Vrha upisale su i četvrti uzastopni poraz u Superligi, ali za razliku od prethodna tri susreta, u kojima nisu stigle niti do seta, na gostovanju u Rijeci osvojile su ih dva. Donijelo im je to jedan bod, a malo je nedostajalo da Velovršanke šokiraju trećeplasiranu ekipu Superlige na njenom parketu i kući se vrate s punim plijenom. Naime, da je bilo samo malo više sreće, mogao se prvi set, u kojem je bilo 15 izjednačenja i Riječanke su ga dobile na razliku, okrenuti na njihovu stranu, što bi pulskim odbojkašicama donijelo "čistu" pobjedu jer su naredna dva uvjerljivo riješile u svoju korist. Ovako, nakon 1:2, Riječanke su se uspjele vratiti u život i stići do četvrte pobjede u sezoni, dok su Velovršanke ostale na onoj jednoj upisanoj u prvom kolu u Dubrovniku.

Popravile igru

- Šteta za taj prvi set. I mi smo kasnije između sebe komentirale kako bi bilo 3:0 za nas, samo da smo ga dobile. Ovako smo poslije malo pale sa snagom, ali bez obzira na to, veseli činjenica da je naša igra bila vidno bolja od one koju smo prikazale na prethodnim utakmicama. Bila je to igra na tragu one iz Dubrovnika, s razlikom da je Rijeka puno zahtjevniji protivnik. Morale smo stoga i mi posložiti neke stvari te biti puno bolje, rekla je Ivona Ćaćić, kapetan Velog Vrha. - Sigurno smo ušle u utakmicu i nije bilo nikakvih trzavica, a posebno veseli činjenica da nismo pale nakon izgubljenog prvog seta. Nekad se zna dogoditi da vas takav razvoj događaja gurne prema dolje, ali dogodilo se sasvim suprotno. Nastavile smo igrati još bolje i disale smo kao jedna. Imale smo u drugom setu 24:13, ali onda nam je pala koncentracija i napravile smo par gluposti, čime smo omogućile Riječankama da s četiri poena u nizu smanje zaostatak. Nije nas to omelo i u trećem smo se setu odmah rezultatski odvojile te im nismo dozvolile niti jedno izjednačenje.

Povele su Velovršanke potom i na početku četvrtog seta, ali onda su upale u "crnu rupu" i Riječanke su od 5:5 otišle na 14:6.

Vjetar u leđa

- Pao nam je prijem, a on je povukao sve za sobom. Trebale smo u tim trenucima biti malo hrabrije i kad nam je prijem bio slabiji, potruditi se da nam ostali segmenti funkcioniraju kako treba, ali pale smo u svemu i Riječanke su to kažnjavale. Riješile su taj set lagano u svoju korist i potom smo se pokušale vratiti u petom, ali nismo uspjele. Igralo se poen za poen do 7:7, da bi se nakon promjene strana one odvojile na 14:8 i to je bilo to, istaknula je tehničarka Velog Vrha. - Bez obzira na poraz, mislim da generalno možemo biti zadovoljne igrom koju smo prikazale, jer smo funkcionirale kao ekipa i dale sve od sebe. U drugom i trećem setu smo bile maksimalno koncentrirane, imale smo lijep prijem i lijepu obranu te sam dobivala lopte s kojima sam mogla fino razigravati suigračice. Ovaj bod bit će nam mali vjetar u leđa za ono što slijedi i samo moramo hrabro nastaviti dalje.

Činjenica da su pet setova morale odigrati samo sa sedam igračica, definitivno nije bila voda na mlin Velovršankama.

- Nama je svako putovanje lutrija, jer neke cure rade preko vikenda i do zadnjeg časa ne znamo tko će moći ići na gostovanje, a tko ne. Usto, ipak smo mi nova ekipa u ovom rangu i dosta je tu stvari na kojima još moramo raditi. Analiziramo mi prije svake utakmice protivnika, naravno, ali prvenstveno moramo poraditi na tome da ispravljamo naše greške. Na tome je naglasak bio u tjednu pred ovu utakmicu, više smo radile na sebi i vidjelo se to u našoj igri, zaključila je Ćaćić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini