ODBOJKA

Velovršanke danas igraju prvu domaću utakmicu u Superligi: PROTIV DINAMA PONOVITI DOBRE STVARI IZ DUBROVNIKA

Nije nas strah da ćemo izgorjeti od prevelike želje i jedini cilj koji smo si postavile je da odigramo najbolje što možemo. Ako sve budemo onakve kakve možemo biti, vjerujem da ni rezultat neće izostati, rekla je Ana Šverko

| Autor: Ivica CEROVAC
DANAS PUNO TEŽI ISPIT - Ana Šverko (Snimio Danilo Memedović)

DANAS PUNO TEŽI ISPIT - Ana Šverko (Snimio Danilo Memedović)


Nakon što su prošlog vikenda u Dubrovniku pobjedom bez izgubljenog seta uspješno debitirale u Superligi, odbojkašice Velog Vrha danas će se po prvi put predstaviti svojim navijačima kao članice najjačeg razreda. Susret će se igrati s početkom u 17 sati, a na suparničkoj strani terena stajat će igračice zagrebačkog Dinama, koje su također prvo kolo odradile s "čistih" 3:0, prepustivši pritom Karlovcu sedam poena manje nego što su ih Velovršanke izgubile u Dubrovniku.

Početnička sreća

- Svjesne smo da nas čeka puno teži posao nego na otvaranju sezone, a na nama je da pokažemo kako zasluženo nastupamo u najjačem rangu hrvatske odbojke. Dinamo je iskusna ekipa koja se svake sezone pojačava i u svojim redovima ima cure koje su dugo u odbojci te već godinama nastupaju u Superligi. Trebamo pokušati zadržati sve dobre elemente koje smo imali u prvom kolu, a sitne greške koje smo radili u Dubrovniku nastojati ispraviti, rekla je Ana Šverko, primač-pucač Velog Vrha. - Ne znam da li je to bila početnička sreća, ali u Dubrovniku nam je sve išlo od ruke. U napadu smo sve od reda prolazile te nije samo jedna morala vući ekipu, dok je prijem bio dobar. Naravno, uvijek može biti bolji, ali ako danas zadržimo taj nivo, neće biti loše. Ono što bismo trebale popraviti je servis i blok koji nije bio toliko učinkovit, što se nije previše primijetilo jer smo imale jako dobar prolaz.

Domaći parket nije faktor koji bi danas trebao donijeti ključnu prevagu, jer vratimo li se malo u blisku prošlost, sjetit ćemo se da su Velovršanke u proljetnim kvalifikacijama s Olimpikom obje pobjede upisale u Zagrebu, dok su u svojoj dvorani poražene.

Prevelika želja

- Ulaskom u Superligu s te se strane nije ništa promijenilo i pred svaku utakmicu osjećamo pozitivnu tremu, ja prva, koja kad igramo u Puli budemo malo veća nego inače. Kao da previše razmišljamo o tome kako će nas domaća publika doživjeti i od prevelike želje da se dokažemo, na kraju sve krene u krivom smjeru. Padne nam koncentracija i počnemo raditi početničke greške, što je naročito došlo do izražaja baš na toj utakmici protiv Olimpika i nevjerojatno je koliko smo na njoj imale neforsiranih pogrešaka, prisjetila se Šverko. - S druge strane, u Dubrovniku nismo ni približno toliko griješile te se nadamo da ćemo u tom ritmu nastaviti i danas. Ako ponovimo takvu igru, zadržimo vjeru u sebe i budemo borbene, vjerujem da se možemo nadati novim bodovima. Analizirale smo našu utakmicu, ali i pogledale ogled Dinama i Karlovca te znamo što nam je činiti. Nije nas strah da ćemo izgorjeti od prevelike želje i jedini cilj koji smo si postavile je da odigramo najbolje što možemo. Ako sve budemo onakve kakve možemo biti, vjerujem da ni rezultat neće izostati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter