ODBOJKA

U Zadru održano prvenstvo Hrvatske za najmlađe kadetkinje (U-11) ŽAL DEVETI, VELI VRH DESETI

| Autor: Ivica CEROVAC
"Žalovke"

"Žalovke"


Na prvenstvu Hrvatske u odbojci za najmlađe kadetkinje, djevojčice do 11 godina starosti koje je u Zadru okupilo 17 klubova, istarske su boje branili Žal iz Banjola i Veli Vrh te osvojile deveto i deseto mjesto. Ekipe su bile podijeljene u četiri grupe unutar kojih su igrale svaka sa svakom po tri seta, nakon čega su dvije najuspješnije izborile prolazak u četvrtfinale, dok su ostale razigravale za plasman.

Odbojkašice Velog Vrha su nastup u grupi B započele pobjedom nad Gusarom iz Omiša (3:0), nakon čega su poražene od Ivaneca (0:3) i zagrebačke Dubrave (1:2) te s četiri osvojena boda zauzele treću poziciju koja im je donijela razigravanje za plasman od 9. do 12. pozicije na prvenstvu. Tamo su im se priključile "žalovke", koje su u grupi C, gdje su im društvo pravila tri zagrebačka kluba, najprije svladale Olimpik (3:0), da bi potom bile poražene od Mladosti (1:2) i Dinama (1:2). Na kraju su Žal i Mladost imali po pet bodova te je o drugom mjestu odlučivao poen-količnik, gdje su Zagrepčanke s "plus deset" naspram "plus osam" bile uspješnije i prošle u četvrtfinale.

Veli Vrh i Žal nastavili su natjecanje u grupi E gdje su im društvo pravili varaždinski Kitro i Vrbovec. Žal je obje ekipe svladao s po 3:0, dok je Veli Vrh također upisao dvije pobjede, ali Vrbovec mu je "otrgnuo" set, dok su u istarskom derbiju Velovršanke nadjačale "žalovke" s 2:1. Prikupile su tako obje ekipe po sedam bodova, no poen-količnik bio je na strani Žala kojem je "plus 41" donio devetu poziciju, dok je Veli Vrh imao "plus 37" i na kraju zauzeo deseto mjesto na prvenstvu.

Za Žal su igrale Mia Herceg, Lana Drviš, Zara Ujčić, Marta Šarić, Nika Raić Sudar, Eni Olivari i Katia Olivari, dok su boje Velog Vrha branile Kim Korotaj, Paola Percan, Emili Modrušan, Zara Đuranović, Nika Buždon, Martina Jovanović, Ema Tonković i Emma Rupillo. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter