SUPERLIGA

POREČANKE BEZ OSVOJENOG SETA PROTIV DINAMA Neforsiranim pogreškama častile bivše suigračice

| Autor: Mladen PILAT
Jedina u napadu pratila pauletić - Lea Banko (Milivoj Mijošek)

Jedina u napadu pratila pauletić - Lea Banko (Milivoj Mijošek)


U sedmom susretu sezone, šesti poraz upisale su odbojkašice Poreča. Na zagrebačkoj Peščenici ih je s čistih 3:0 nadigrao novak u najvišem odbojkaškom razredu, Dinamo. U tri podjednaka seta viđena je želja porečkih odbojkašica za nadigravanjem, no pritom su napravile dosta grešaka kojima su častile domaću ekipu u čijim je redovima bilo čak pet bivših porečkih igračica. Pored grešaka u igri, poraz leži i u činjenici da je Porečanke predvodila usamljena Larisa Pauletić koja je postigla zapažena 22 poena i bila najuspješnija igračica utakmice, dok joj je najbliža sljedeća bila Banko s osam upisanih poena. Kada se na sve to nadoda deset as servisa protivnika, jasno je da i u obrani nije sve funkcioniralo kako treba.

Domaćem odvajanju na 19:16 u prvom setu kumovale su porečke greške, od čega su četiri bile u napadu te jedan neuspješan servis. Zaustavila je bijeg protivnica na trenutak poenom Banko, no ubrzo su ipak Porečanke gubile 1:0.

Dinamo je u drugoj dionici poveo 3:1, nakon čega su uslijedile tri isforsirane greške domaćih, na što je legao i as servis Banko za preokret - 3:4. Održavale su to vodstvo porečke odbojkašice, koje je i naraslo nakon što je Pauletić smečirala za 8:10, a onda je Curać unijela pomutnju u domaću obranu s čak tri as servisa za 9:13. No, Zagrepčanke odgovaraju uspješnim napadima i blokovima te su as servisom povele 16:15. Potom su se odvojile i izbjegle neizvjesnu završnicu seta u kojoj su iskoristile prvu set loptu i povele 2:0.

U trećem setu ista priča. Pauletić je napravila četiri poena za 5:6, ali je Dinama odgovorio novim preokretom za 13:10. Pogriješila je tada Plazanić u dizanju, a protivnice "bombom" po paraleli nadodale još jedan poen za vodstvo 15:10. Odvojile su se potom domaće odbojkašice na 19:11. Novi udarac bivšem klubu zadala je nakon toga Fatorić s dva poena u nizu te je kod rezultata 21:13 bilo jasno da bodovi ostaju u Zagrebu.

Dinamo – Poreč 3:0

Utakmica 8. kola Superlige odbojkašica: Dinamo – Poreč 3:0 (25:19, 25:20, 25:19). SD Peščenica. Suci: Ivković i Jukić.

DINAMO: Marić (L), Mikulić 9, Deak, Kezerić 5, Pišmaht 3, Fatorić 6, Makovac 7, Erlić 2, Petrović 7, Nikačević, Matuško 5, Vranjanin (L), Juralić 5, Mišak 1.

POREČ: Banko 8, Scoria (L), Burilo, Vekić 3, Momić 5, Poropat 2, Pauletić 22, Gržetić, Plazanić, Curać 4, Hajmut (L).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum