VAŽNI BODOVI

Regionalni derbi Superlige odbojkašica: Porečanke dvaput vodile, ali OSVOJILE TEK BOD

| Autor: Mladen PILAT
Porečanke ispustile pobjedu - Mateja Vekić prolazi kroz riječki blok (Milivoj Mijošek)

Porečanke ispustile pobjedu - Mateja Vekić prolazi kroz riječki blok (Milivoj Mijošek)


Tek jedan bod pripao je odbojkašicama Poreča u domaćem regionalnom derbiju s Rijekom. Nakon sat i pedeset minuta borbe za vrlo važne bodove, u susretu dviju ekipa koje su u dosadašnjih pet prvenstvenih utakmica ostvarile tek po jednu pobjedu, uzdignutih su ruku kraj dočekale riječke odbojkašice, slaveći pobjedu 3:2 na parketu "Velog Jože".

Bio je to susret gdje je jedna i druga strana imala uspona i padova u igri kroz tih pet odigranih setova. Malo izražajnije su te oscilacije bile kod domaćina koji je dobro krenuo, pa nekako olako prepustio igru i set protivniku, da bi se ponovno vratio i poveo 2:1 u setovima, ali u presudnim trenucima stao i ostao bez odgovora. Pobjeda je gošćama donijela dva nova boda s kojima su se odvojile od pretposljednjih Porečanki.

Vodile su Porečanke 12:10 u prvom setu, potom zaredale s par grešaka za riječku seriju od 5:0 i preokret, 12:15, malo kasnije i 18:21. Činilo se tada da su Riječanke na pragu osvajanja seta. No, s time se nisu složile porečke odbojkašice koje su našle snage za još jedan odgovor i u dramatičnoj završnici najprije izjednačile na 23:23 te iskoristile drugu set loptu i nakon 25 minuta povele 1:0. Gošće su bolje ušle u drugi set (6:13), a potom su pronašle recept za Porečanke te relativno brzo došle do 13:21, a ubrzo i do 1:1.

U treći set ušle su Porečanke puno odlučnije i sigurnije i povele 8:3. No, ponovno je došlo do oscilacija i pada u igri (9:9). Porečanke su potom pobjegle na 15:11, a u završnicu seta ušle s 22:16 i povele 2:1. Uslijedio je riječki odgovor u četvrtom setu. Nakon 7:10, ubrzo je na semaforu svjetlilo 11:19, pa se ubrzo ušlo u peti set.

U ruletu petog seta početnu prednost su stvorile Riječanke (1:3), a vodile su i kod promjena strana 5:8. Uslijedio je još jedan bljesak odbojkašica Poreča te su uspjele uloviti protivnika na 10:10, no, nažalost, ispuhale su se i stale te je uslijedilo osvajanje seta i slavlje protivnica.

Poreč – Rijeka CO 2:3

Utakmica 7. kola Superlige odbojkašica: Poreč – Rijeka CO 2:3 (27:25, 17:25, 25:19, 15:25, 10:15). SRC "Veli Jože". Suci: Vedriš i Pihler.

POREČ: Banko, Scoria (L), Burilo, Vekić, Momić, Poropat, Pauletić, Gržetić, Plazanić, Curać, Katalina, Hajmut (L)

RIJEKA CO: Bakarčić, Denona (L), Volarić (L), Štiglić, Kesten, Žarković, Gerdević, Juričić, Popić, Koraca, Fabris, Pavačić, Aničić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini