ODBOJKA NA PIJESKU

Ovog se vikenda na pulskim Valkanama igra U-20 prvenstvo Hrvatske: "ŽALOVKE" ŠVERKO I MRKIĆ BRANE NASLOV

Najveća konkurencija bit će im Splićanke Terze i Rašić, ali vjerujem da ih Ana i Ema mogu svladati. S treninzima na pijesku krenule smo već u travnju, cure stvarno dobro izgledaju te se nadam da mogu i treću godinu za redom izboriti nastup na Europskom prvenstvu, rekla je Erika Drviš

| Autor: Ivica CEROVAC
NA DOMAĆEM PIJESKU PO EUROPSKU VIZU - Ana Šverko i Ema Mrkić (Snimio Dejan Štifanić)

NA DOMAĆEM PIJESKU PO EUROPSKU VIZU - Ana Šverko i Ema Mrkić (Snimio Dejan Štifanić)


Kao i lani, i ove je godine domaću sezonu odbojke na pijesku otvorilo U-22 prvenstvo Hrvatske, kojem je domaćin bila Novalja. U ženskoj konkurenciji, na Pagu su slavile Lucijana Terze i Lea Rašić, članice splitskog Žnjana. Na putu do trijumfa, kojim su izborile nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 9. do 12. lipnja igrati u nizozemskim gradovima Vlissingenu i Werkendamu, Splićankama je zacijelo pomogla činjenica što im na putu nisu stajale Ana Šverko i Ema Mrkić, "pjeskašice" Žala iz Banjola. Upravo su "žalovke" na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske u ovom uzrastu, održanom u Podstrani, u polufinalu svladale Terze i Rašić, nakon čega su u finalu bile poražene od njihovih klupskih kolegica, Lune i Mirne Bečić. Novalja je nudila mogućnost da se napravi korak više, ali prvenstvo je prošlo bez Šverko.

Devet ženskih i sedam muških parova

- U vrijeme europske smotre, Šverko polaže prijemni ispit za fakultet te ne bi stigla otići u Nizozemsku, pa stoga nije nastupila niti na Pagu. Tamo je Mrkić zaigrala u paru sa Splićankom Ivanom Ćubelić i osvojila treće mjesto, otkrila nam je Erika Drviš, alfa i omega Žala.

Prilika za novi obračun Šverko i Mrkić s Terze i Rašić neće se dugo čekati, jer će se ona ukazati već ovog vikenda u Puli. Na dva terena postavljena na Valkanama u subotu će se igrati U-20 prvenstvo Hrvatske, na kojem će nastupiti devet parova u ženskoj i sedam u muškoj konkurenciji. I pulski turnir pobjedniku donosi vizu za Europsko prvenstvo, koje će se od 14. do 17. srpnja održati u Izmiru. "Žalovke" su Tursku pohodile prethodne dvije godine, a u oba su navrata to izborile svladavši u finalu prvenstva Hrvatske Lucijanu Terze, koja je tada igrala u paru s Tiom Kovčom. Ovog će vikenda, kao prve nositeljice, Šverko i Mrkić na domaćem pijesku krenuti po treći uzastopni naslov.

Završni turnir prvenstva Hrvatske u Puli

- Terze i Rašić će im definitivno biti najveća konkurencija, ali vjerujem da ih Ana i Ema mogu opet svladati. S treninzima na pijesku krenule smo već u travnju i cure stvarno dobro izgledaju. Po formi su na tragu prijašnjih godina, kad su osvajale naslov prvaka Hrvatske te se nadam da će to ponoviti i ovog vikenda na Valkanama, nije krila Drviš. - Uz njih dvije, Žal će na prvenstvu imati još dva para koji čine Doria Miletić i Ivona Rašula te Paola Orešnik i Martina Šarić. Riječ je o mlađim curama kojima će nastup poslužiti za stjecanje iskustva, što ne znači da i one ne mogu izboriti dobar rezultat. U muškoj konkurenciji, istarska odbojka neće imati svog predstavnika.

U-20 prvenstvo bit će dobra uvertira za zahtjevnu sezonu u kojoj će "žalovke" pokušati ponoviti odlične rezultate ostvarene prošle godine.

- Prvu ekipu 18. i 19. lipnja čeka nastup u Čakovcu na Kupu Hrvatske, kojeg smo lani na istom mjestu osvojile. Potom slijedi prvenstvo Hrvatske na kojem branimo drugo mjesto i koje će ove godine biti podijeljeno na tri turnira. Prvi će se igrati u Zagrebu, drugi u Splitu, a završni sredinom kolovoza u Puli. Ekipa se nije mijenjala te je uz Anu, Emu i mene čine sestre Milin, Jana i Dunja, a ako bude bilo potrebno, "uskočit" će i neka mlađa cura, zaključila je Drviš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater