TRADICIONALNI TURNIR

MEĐUNARODNI TURNIR U UMAGU: Natjecalo se tristotinjak mladih odbojkašica

U svakoj kategoriji birale su se najbolje igračice. Umažanke su u ovom segmentu također postigle izvanredan uspjeh. Tako je u kategoriji juniorki Lana Kraljević proglašena najboljom dizačicom turnira, a Lana Šustereiter najboljom srednjom blokericom turnira

| Autor: Glas Istre
Najboljima je nagrade uručio umaški gradonačelnik (Snimio Neven Gerenčir)

Najboljima je nagrade uručio umaški gradonačelnik (Snimio Neven Gerenčir)


Proteklog je vikenda u umaškoj školskoj sportskoj dvorani održano 16. izdanje tradicionalnog Međunarodnog odbojkaškog turnira u povodu Dana grada Umaga i u organizaciji Odbojkaškog kluba Umag. Ove se godine na turniru, koji je održan uz financijsku podršku Grada Umaga, TZ-a Umag, Laserlinea te mnogih drugih sponzora i donatora, natjecalo tristotinjak mladih odbojkašica, u više od dvadeset ekipa, u okviru četiri kategorije, koje su u pratnji stručnog kadra, velikog broja roditelja i navijača, stigle iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Najboljima nagrade

Tako su na turnir stigle ekipe iz Ljubljane, Domžala, Kopra, Sarajeva, Pazina te, naravno, Umaga.

Zanimljive i napete završnica pokazale su koje su najbolje ekipe ovog turnira. U kategoriji djevojčica na treće mjesto plasirala se ekipa ŽOK-a Pazin. Drugo su mjesto zauzele djevojčice iz OK Domžale 2, dok su najbolje ove godine djevojčice iz OK Volleyball Ljubljana 2.

U kategoriji mlađih kadetkinja treće je mjesto zauzela ekipa iz OK Domžale 1, dok su se u finalu borile ekipe OK Domžale 2 i OK Novi Grad Sarajevo, u kojem su bolje bile Sarajke koje su osvojile 1. mjesto rezultatom 2:0.

Kod kategorije kadetkinja, treće mjesto osvojile su odbojkašice iz OK Luka Koper, a u napetom finalu između OK Domžala i OK Novi Grad Sarajevo jače su bile Sarajke koje su rezultatom 2:0 osvojile ovogodišnji turnir.

Treće je mjesto kod juniorki zauzela domaća ekipa OK Umag, drugo mjesto zauzela je ekipa OK Volleyball Ljubljana 1, a turnir su osvojile odbojkašice OK Olimp Ljubljana.

Foto

Više od 300 odbojkašica natjecalo se u Umagu (Snimio Neven Gerenčir)

U svakoj kategoriji birale su se najbolje igračice. Umažanke su u ovom segmentu također postigle izvanredan uspjeh. Tako je u kategoriji juniorki Lana Kraljević proglašena najboljom dizačicom turnira, a Lana Šustereiter najboljom srednjom blokericom turnira. U kategoriji djevojčica najboljom je igračicom turnira-MVP proglašena Ema Čauševič. U kategoriji mlađih kadetkinja najboljom je dizačicom proglašena Ela Turk Kovačič, najboljom obrambenom igračicom Ena Barakovac, najboljom srednjom blokericom Hana Fejzić, najboljom napadačicom Lana Hribar, a najboljom igračicom turnira-MVP Mia Bezdrob. U kategoriji kadetkinja najboljom je dizačicom proglašena Darija Rašljanin, najboljom obrambenom igračicom Ula Gerbec, najboljom srednjom blokericom Anja Zorić, najboljom napadačicom Šejla Glibanovič, a najboljom igračicom turnira-MVP Adna Sadžak. U kategoriji juniorki, osim Umažanka, za najbolju obrambenu igračicu proglašena je Nika Maglić, najboljom napadačicom Nina Darmanović, a najboljom igračicom turnira-MVP Lara Bošeska.

Na svečanom zatvaranju turnira, nagrade najuspješnijim ekipama i igračicama uručio je gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese.

Iskustva i prijateljstva

Ovaj je umaški turnir jedan od najvećih ovoga tipa u Hrvatskoj. Odbojkaško iskustvo te nova prijateljstva koje mlade generacije stječu tijekom ovog turnira, od iznimne su važnosti. Životni su to trenuci koji izgrađuju djevojke te ih čine boljim igračicama i ispunjenijim osobama.

- U ime Odbojkaškog kluba Umag od srca zahvaljujem Gradu Umagu, Turističkoj zajednici grada Umaga, Ustanovi za sport grada Umaga, Sportskoj zajednici grada Umaga, poduzeću Laser Line d.o.o., ostalim brojnim sponzorima i donatorima, kao i volonterima, roditeljima igračica. Bez njihove podrške ovaj turnir ne bi ostvario ovako veliki uspjeh, naglasila je predsjednica OK Umag Sabina Renko-Ilić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater