ODBOJKA

KLAUDIO POROPAT: Nije bilo lako motivirati igrače i doći do željenog cilja

Sumirajući prvi dio prvenstva vidjeli smo da nismo toliko slabi u odnosu na ostale momčadi jer smo se ravnopravno znali nositi s mnogima, ali bodova nije bilo. Stvorena je odlična radna atmosfera u momčadi te želim čestitati i zahvaliti se svim igračima na uloženom trudu i marljivom radu čime smo uspjeli sačuvati mjesto u Super ligi, kaže trener rovinjskih odbojkaša

| Autor: Ivica RADETIĆ
SAČUVALI SUPERLIGAŠKI STATUS - Klaudio Poropat i rovinjski odbojkaši (Snimio Dejan Štifanić)

SAČUVALI SUPERLIGAŠKI STATUS - Klaudio Poropat i rovinjski odbojkaši (Snimio Dejan Štifanić)


Nakon dvadeset odigranih kola rovinjski odbojkaši uspjeli su sačuvati mjesto u Super ligi, najvišem rangu odbojke u Hrvatskoj. U konkurenciji 11 klubova, sa 4 pobjede (protiv Siska, Marsonije i Rijeke kod kuće te protiv Varaždina u gostima) te s dva boda protiv Zadra kod kuće i u gostima, sakupili su 14 bodova što im je donijelo deveto mjesto na tablici ispred Zadra i Siska, koji napušta ovaj rang natjecanja. Momčad Rovinja, koja je prošlog ljeta doživjela dosta promjena u igračkom kadru kad je klub napustilo desetak igrača. Poslije samo jednog osvojenog boda u prvom dijelu prvenstva odbojkaši Rovinja dosta vremena su držali usamljeni posljednje mjesto na tablici. Ipak, uz marljiv rad i dosta truda u drugom dijelu prvenstva Rovinjci su uspjeli sakupiti 13 bodova i zasluženo sačuvati status superligaša.

- Nije bilo lako motivirati igrače i doći do željenog cilja, ističe trener Klaudio Poropat. - Ako se sjetimo da nas je u ljetnim mjesecima napustilo više igrača, da smo u prvenstvo krenuli bez pravog treninga u dvorani, koje su bile zatvorene zbog strogih mjera zbog korone, što je bitno utjecalo da smo natjecanje, za razliku od ostalih sredina i klubova našeg ranga, započeli nespremni. Tome treba dodati da smo u prvom dijelu imali čak sedam gostovanja i samo četiri susreta u dvorani Gimnasium kod kuće, što je zadavalo dosta glavobolje treneru Davoru Hrelji koji je tada vodio momčad. Kad smo se donekle uspjeli posložiti, zbog strogih mjera u našem gradu u sedmom kolu nismo putovali na derbi začelja protiv Marsonije u Slavonski Brod, gdje smo utakmicu izgubili bez borbe. Bio je to dodatni udarac za igrače i raspoloženje u momčadi, a prijetilo nam je i da nas izbace iz lige.

U pauzi prvenstva od 13. prosinca do 24. siječnja uspjeli ste ponovo probuditi igrače i smoći snagu pokazati da rovinjska odbojka nije toliko slaba koliko je pokazivala ljestvica.

- U trenutku kad se naš marljivi trener Davor Hrelja odlučio da ponovo igra i pomogne momčadi, prihvatio sam izazov da ponovo sjednem na klupu Rovinja. Sumirajući prvi dio prvenstva vidjeli smo da nismo toliko slabi u odnosu na ostale momčadi jer smo se ravnopravno znali nositi s mnogima, ali bodova nije bilo. Posložili smo svoje redove. Iskusnog primača-pucača Aleksandra Gavrilova prebacili smo da igra libera, a ulogu korektora je preuzeo Aleksandar Fatorić koji ima status reprezentativca Hrvatske. Uz srednjaka, mladog 16-godišnjaka, Erika Radovana koji se izborio za startera, oni su najveće otkriće drugog dijela prvenstva. Standardno je ritam dobroj igri davao iskusni primač-pucač Abdel Zolota s odličnim servisom, čime se našao među četiri najbolja u ligi. Stvorena je odlična radna atmosfera u momčadi, od neumornog Davora Hrelje, Vita Poropata te Maurizia Matića, koji je od libera prebačen na tehničara. Svoj veliki udio dobroj igri u drugom dijelu prvenstva pripada srednjacima Deny Bljaiću i Vedranu Arapoviću, koji je donio dosta mirnoće u igri i bez dovoljno treninga, te Riccardo Sergio Preden koji je maksimalno znao iskoristiti svoju minutažu.

Velika je šteta što nam se povrijedio Ivan Džeba koristan na svakoj poziciji, također velika šteta za Daniela Janka kojeg je posao spriječio da u finišu preskoči prvenstvene utakmice. Bilo je i nekoliko igrača koji nisu mogli pratiti ritam i redovito trenirati zbog škole, zauzetosti i radnih obaveza. Uz već spomenute igrače ove sezone boje kluba još su branili Gianluca Sponza, Muhamed Kenjar i Paolo Trani. Ipak još jednom želim čestitati i zahvaliti se svim igračima na uloženom trudu i marljivom radu da smo uspjeli sačuvati mjesto u Super ligi, uz napomenu da su bolja klapa nego momčad.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini