ODBOJKA

Jedini istarski superligaš u subotu gostuje u Slavoniji: ROVINJCI NA KRILIMA OPTIMIZMA PUT SLAVONSKOG BRODA

| Autor: Ivica RADETIĆ
PREKINUTI CRNI NIZ - Vito Poropat (Snimio Neven Lazarević)

PREKINUTI CRNI NIZ - Vito Poropat (Snimio Neven Lazarević)


Nakon samoizolacije treninzima su se vratila trojica rovinjskih odbojkaša koji, poslije odlaska Zolote, Bljaića i Arapovića, polako kompletiraju svoje redove. Rovinjski klub se oslonio na vlastite snage s željom da do kraja prvenstva pokuša sačuvati mjesto u Superligi. Već puna dva mjeseca, od 11. prosinca i domaće pobjede protiv Gorice, igrači trenera Aleksandra Gavrilova nisu osjetili slast uspjeha. Trenutno ekipa Rovinja ima deset bodova i nalazi se na desetom mjestu na ljestvici s tri boda više od pretposljednjeg Zadra i devet bodova više od posljednje Gorice. Ove je subote pred mladim Rovinjcima novi izazov, s početkom u 19 sati igraju u Slavonskom brodu protiv Marsonije koja ima četiri boda više od njih.

– Na ovo drugo uzastopno gostovanje u Slavoniju, i pored toga što putujemo oslabljeni, idemo na krilima optimizma, kaže iskusni Vito Poropat, specijalista za serviranje u redovima rovinjskih odbojkaša.

- U tjednu pred ovo putovanje atmosfera i raspoloženje na treningu bili su kudikamo bolji od početka priprema za proljetni dio prvenstva. I pored poraza u Osijeku protiv Murse u prošlom kolu, odigrali smo dosta hrabro. Ohrabruje dobra igra Gianluce Sponze, Danijela Janka i Borisa Despotovića koji polako hvataju ritam uigranosti. Veliki nam je dobitak veći angažman Ivana Džebe koji zna i može dosta toga pokrenuti u našim redovima.

Na ovo gostovanje putujemo još oslabljeni za Janka i libera Matića koji zbog poslovnih obaveza ne mogu s nama na put. Ekipa Marsonije je mnogo bolja nego prošle godine, igra sve bolje, a to potvrđuje i njihova pobjeda u Zadru u prošlom kolu. Ako je suditi po raspoloženju i zalaganju na treninzima, na dobrom smo putu da već na ovom gostovanju prekinemo negativan niz.

Samo igrom i maksimalnim zalaganjem možemo domaćinu pružiti što jači otpor, uz što manje pogrešaka. Moramo popraviti igru na prijemu i čvrstim blokom napasti protivnika. Pred nama je sada nekoliko teških susreta, protiv Marsonije i vodeće Mladosti u gostima te Varaždina u našoj dvorani.

Svaki susret je za nas veliki izazov. Mi stariji se polako uigravamo, a naši mlađi suigrači dobivaju dragocjeno iskustvo, zaključio je Vito Poropat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum