22. i 23. kolovoza

Na području Grada Poreča akcija zaprašivanja komaraca. PROČITAJTE UPUTE KOJIH SE TREBA PRIDRŽAVATI

| Autor: Glas Istre
Poreč

Poreč


Na području Grada Poreča – Parenzo u planu je adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca) ULV metodom. Tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Červar Porat, Veli Maj, Fuškulin te dio prigradskih stancija uz naselje Poreč - Parenzo u razdoblju od 22. do 23. kolovoza 2022. godine, i to u kasnim večernjim, odnosno, u ranim jutarnjim satima.

Dana 23. i 24. kolovoza 2022. godine u kasnim večernjim satima i u ranim jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnog odbora Nova Vas te mjesnih odbora u sastavu grada Poreča – Parenzo (područje samoga grada i dijelova gradskih te prigradskih stancija).

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se svi pčelari te Udruga pčelara Nektar, da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Ujedno, mole se građani da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.

Mjere će provoditi djelatnici poduzeća DEZINSEKCIJA d.o.o., Brajšina 13; p.p. 291, 51001 Rijeka, s kojima Grad Poreč – Parenzo ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2022. godini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum