TREĆA HNL

Upute o organizaciji nogometnih utakmica: DOMAĆIN BIRA IZMEĐU DVA NAČINA

| Autor: Boris VIDULIN
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


HNS je izdao upute o organizaciji utakmica Trećih HNL i nižih natjecanja u jesenskom djelu sezone 2021./2022. godine.

Postoje dva načina organiziranja susreta, a klub domaćin može odabrati jednog od njih.

Prvi je bez gledatelja uz pridržavanje epidemioloških mjera koje su na snazi, odnosno onako kako je utakmica bila organizirana u proljetnom djelu prošle sezone. Na tribinama može biti 15 osoba domaćeg kluba i 10 gostujućeg u Trećoj HNL zapad te 10 domaćih i 5 gostiju na susretima ŽNL , a sveukupno, računajući i sudionike utakmice, ne smije biti prisutno više od 100 osoba i sve moraju biti evidentirane te im se mora mjeriti temperatura.

Drugi način je bez ograničenja broja gledatelja pod uvjetom da svi gledatelji na tribinama, tehničko i organizacijsko osoblje, momčadi i službene osobe posjeduju EU digitalnu Covid potvrdu koja se dobije po cijepljenju ili po izradi testa koje vrijedi 72 sata. Klub domaćin odgovoran je za provjeru gledatelja, a delegat za provjeru potvrde kod igrača i svih službenih osoba.

Ukoliko klub domaćin, a trenutno ih je nekoliko u III hnl zapad, cijepi sve svoje igrače i službeno osoblje te dozvoljava ulazak gledateljima sa EU Covid potvrdom, momčad koja gostuje na njihovom terenu, morat će se prilagoditi njima. To znači da će klub domaćin do srijede obavijestiti goste kako, ukoliko žele igrati protiv njih u subotu, mora dokazati da su im svi nogometaši cijepljeni ili imaju test koji vrijedi 72 sata kako bi uopće mogli pristupiti na stadion.

Takvu je situaciju teško očekivati i na županijskim nogometnim terenima, pa će vrlo vjerojatno sve ostati kao i do sada, tribine će biti zatvorene, a zainteresirani gledatelji stisnuti uz ogradu.

Sve se to počinje primjenjivati tek u 2. kolu, 4. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum