RASULO UOČI NOVE SEZONE

TRI DANA PRED ODLAZAK ZA SPLIT, PULSKI PRVOLIGAŠ OSTAO BEZ DIJELA IGRAČA, ALI I STRUČNOG STOŽERA Sportskom direktoru Javieru Moranu i treneru Ivanu Prelecu istekli ugovori, sinoćnji trening vodio trener golmana!

| Autor: Ivica CEROVAC
Zaključili pulsku epizodu? - Damir Grlić i Ivan Prelec čekaju odgovor iz Španjolske, a Luka Krklješ je otišao iz kluba (Dejan ŠTIFANIĆ)

Igrači su jučer odradili trening u teretani na "Drosini" kojeg je vodio trener golmana Tihomir Bulat, jedini član stručnog stožera koji ima važeći ugovor

Posljednjih dana "Drosina" sve više naliči Sikstinskoj kapeli te su pogledi pulskih zaljubljenika u nogomet usmjereni prema njenom krovu iz kojeg nikako da prosuklja bijeli dim koji bi potvrdio da Istra 1961 ima trenera koji će je povesti u novu sezonu. Hoće li to biti Ivan Prelec, Fausto Budicin ili netko treći u ovom vremenskom cajtnotu postaje sve manje važno, ali činjenica da novo prvenstvo kreće za dva dana kao da nije dospjela do konklave, koja mirno zasjeda u Vitoriji-Gasteiz. Nema čak niti crnog dima koji bi dao naznaku da dogovori još uvijek traju, ničega nema, a gostovanje kod Hajduka, kao uvod u grozomorni start u sezonu koji potom "zeleno-žutima" donosi Dinamo i Rijeku, je pred vratima.

Prvi trening zakazan za ponedjeljak je odgođen, a umjesto njega sportski direktor Javier Moran sazvao je sastanak na koji je pozvao kapetana Josipa Čondrića, najiskusnijeg igrača Slavka Blagojevića i Rafu Paeza, valjda da omjer između Hrvata i Španjolaca u prostoriji bude poravnat. Razlog zbog kojeg se odlučio za taj potez vjerojatno niti njemu samom nije bio jasan jer je već davno izgubio kompas, ako ga je uopće ponio sa sobom kad se otisnuo u bijeli svijet, ali ako su igrači mislili da će na tom sastanku saznati tko će im u sezoni koja samo što nije krenula sjediti na klupi, grdno su se prevarili.

Nije se niti pozdravio s njima, što je također bila jedna od opcija, jer mu je u ponoć isticao ugovor s klubom. Kako novi još uvijek nije potpisao, to znači da Istra 1961 u ovom trenutku nema niti sportskog direktora, niti trenera, a bogami niti pomoćnog trenera. Naime, Prelec je prošlog ljeta po dolasku na "Drosinu" potpisao ugovor godinu plus godinu, s tim da je produljenje suradnje moguće jedino ako se s time slože obje strane.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini