HNL NA ČEKANJU

IVAN PRELEC, trener pulskog nogometnog prvoligaša: "Ako se prvenstvo prekine, koja god varijanta bude prihvaćena, NEĆE BITI SKROZ PRAVEDNA"

| Autor: Ivica CEROVAC
Ivan Prelec (Dejan ŠTIFANIĆ)

Prvak se mora proglasiti, kao i ostali putnici za Europu, a ako se ne bude moglo dalje igrati, za   očekivati je da će to biti napravljeno na temelju dosadašnjih rezultata. Nije najpravednije, ali tu će opciju morati prihvatiti i klubovi koji će se osjećati oštećeni. Što se tiče dna ljestvice, mislim da bi bilo najpravednije da u tom slučaju nitko ne ispadne i da se liga proširi, rekao je Ivan Prelec

Hrvatski nogometni savez donio je 12. ožujka odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja do 31. ožujka 2020. godine. Kako su se istovremeno u Puli zatvorili svi sportski objekti i sportašima je zabranjeno odrađivati zajedničke treninge, u Istri 1961 odlučili su igrače poslati kući na kraći odmor. Opskrbili su ih planom i programom kojeg su se trebali držati u narednih deset dana i novi sastanak na "Drosini" zakazali za 23. ožujka. Međutim, pandemija koju je izazvao koronavirus poremetio je planove pulskog prvoligaša i prolongirao povratak "zeleno-žutih" uobičajenim aktivnostima. O danu kad će se steći svi uvjeti potrebni za povratak nogometaša na teren, u ovom se trenutku može samo nagađati.

- Ljudi iz Saveza čekaju razvoj situacije i poduzet će sve da se prvenstvo na što regularniji način završi. Naravno, puno će ovisiti o tome koliko će ova pauza dugo trajati i koliko ćemo vremena provesti bez pravog treninga, odnosno koliko će nam poslije trebati da se vratimo u natjecateljski ritam. Ako pauza bude trajala mjesec ili mjesec i pol, ne daj Bože dva mjeseca, neće se biti lako vratiti u natjecateljski proces, pogotovo ne u ritam utakmica koje će se igrati svaka tri-četiri dana, istaknuo je Ivan Prelec, trener pulskog prvoligaša.

- Ako se još uzme u obzir da se radi o periodu kad će vjerojatno biti velike vrućine, bit će to iznimno iscrpljujuće i zahtjevno za sve igrače te će i o tome trebati razmišljati. Zasada o svemu možemo tek nagađati i stoga je najbolje pričekati da se vidi što će biti i onda donijeti odluke koje će biti najbolje za natjecanje, ali i za same sportaše, smatra Prelec.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum