SVJEŽA KRV NA DROSINI

Sportski direktor pulskog prvoligaša privodi kraju prijelazni rok. Još su mogući NOVI DOLASCI, ALI I ODLASCI

| Autor: Roberto CAR

Dolaskom Špoljarića pokazali smo ozbiljnost u radu, ali i s ovim igračima koje smo prethodno doveli ostvarili smo ono što smo trener Budicin i ja odmah detektirali kao nešto što moramo promijeniti. Trebala nam je "nova krv" u sastavu, da igrači izađu iz komforne zone. Da se na treninzima radi puno kvalitetnije jer sad nitko više nije siguran da će imati mjesto u prvih 11, rekao je Dario Dabac

Dolascima novih igrača u Istru 1961 sportski direktor Dario Dabac i trener Fausto Budicin dobili su toliko potreban balans u sastavu. I brojne nove taktičke mogućnosti. Juric, Hujber, Vojković, Halilović, Vuk i Špoljarić nova su lica na "Drosini", koja su upotpunila deficitarna mjesta (golman, bekovi, veza, krilo i napad). Posebno je odjeknuo dolazak Josipa Špoljarića iz Osijeka, napadača drugačijeg profila od "sidruna" poput Guzine i Fuentesa. Polušpice koja može igrati kao drugi napadač ili kao ofenzivni vezni iza centralne špice.

- Špoljarić je baš igrač takvog profila kakav nam je bio potreban, može biti i "devetka" kad igramo s lažnom špicom, ali i "desetka" kad igra uz prvog napadača, rekao je sportski direktor Dario Dabac iz čijeg se glasa jasno osjećalo zadovoljstvo dovođenjem darovitog napadača Osijeka. - Stigao je u Istru 1961 na posudbu s pravom prvootkupa i drago mi je da smo uspješno realizirali taj transfer jer je bio velika želja i trenera Budicina i mene osobno. Vjerujem da će nam puno pomoći u nastavku sezone i drago mi je da je izabrao baš ovaj klub za nastavak karijere nakon što je uvidio da će u Osijeku teško do minutaže pored kvalitetnih napadača koje trener Bjelica ima na raspolaganju.

Prijelazni rok još traje, još su mogući novi dolasci, ali i odlasci, nakon što su klub već napustili Obeng i Laukžemis. Pričalo se da bi iz Osijeka put Pule za Špoljarićem mogli i bekovi Todor Todoroski i Luka Marin.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom