LOV NA NAPADAČA

Sportski direktor pulskog prvoligaša Dario Dabac najavio još jedno pojačanje. KOVAČEVIĆ I STUPAREVIĆ OTPALI, DOLAZI ANDRIĆ?

| Autor: Ivica CEROVAC
Promijenio dres - Josip Špoljarić u dresu Osijeka protiv Istre 1961

Promijenio dres - Josip Špoljarić u dresu Osijeka protiv Istre 1961


Vidljivo je da se mučimo sa završnicom. Stvaramo šanse, što nas raduje, ali želimo popraviti efikasnost i stoga radimo na dovođenju još jednog centralnog napadača kako bismo u tom segmentu malo pojačali konkurenciju. Kovačević i Stuparević su bili u konkurenciji, ali ne dolaze, rekao je Dabac

Završni tjedan ljetnog prijelaznog roka na "Drosini" je otvoren predstavljanjem trojice igrača koji su pristigli u redove Istre 1961, Josipa Špoljarića, Gyuhyeong Kima i Hyunwoo Kima. Svi su oni došli na posudbu do kraja sezone, ali dok za Špoljarića postoji mogućnost otkupa od njegovog matičnog kluba Osijeka, dvojac iz Južne Koreje u lipnju se sigurno vraća na Maksimir te nikakva druga opcija nije u igri.

- Korejci su 21-godišnjaci, mladi i potentni igrači od kojih je jedan stoper koji može igrati i na boku, dok je drugi ofenzivni vezni. Upravo su to bile pozicije koje smo namjeravali dodatno osnažiti, ali prije svega smo željeli dovesti igrače koji će nam i na treningu donijeti određenu kvalitetu. Željeli smo i na tom planu biti što bolji, jer kvalitetniji rad na treningu za sobom automatski povlači i bolje izdanje na utakmici, nije dvojio Dario Dabac, sportski direktor Istre 1961. - Što se tiče Špoljarića, on pokriva poziciju desetke, odnosno lažne devetke te ima kvalitetnu završnicu i očekujemo da će nam u tom segmentu dati još jedan veći nivo. Dugo smo ga pratili, dečko je to kojeg poznajemo još iz juniorskih dana i koji se dokazao u drugoj momčadi Osijeka, nakon čega se u prvoj pokušao izboriti za svoje mjesto. Onog trenutka kad nam je dao signal da bi volio doći u Pulu, bili smo jako sretni i odmah krenuli s realizacijom njegovog angažmana.

Na "Drosini" ne kriju kako žele dovesti još jednog napadača, a među kuloarima spominju se imena 21-godišnjeg Franka Kovačevića i godinu dana mlađeg Filipa Stuparevića. Kovačević je rođen u Koprivnici te je u Prvoj HNL igrao za Hajduk i Rudeš, odakle je prešao u drugu momčad Hoffenhaima. Stuparević je rođeni Beograđanin, mladi srpski reprezentativac kojeg je početkom 2019. godine kupio Watford i potom slao na posudbe u Voždovac i češki Pribram. Uz njih dvojicu, spominje se i dolazak Komnena Andrića, 25-godišnjeg srpskog napadača koji je u 65 nastupa u Prvoj HNL za Inter i Dinamo postigao 27 pogodaka.

- Kovačević i Stuparević ne dolaze u Istru 1961. Baratali smo s tri-četiri imena i njih dvojica su definitivno bili u konkurenciji, ali od njihovog angažmana neće biti ništa, decidiran je Dabac, koji se na spominjanje Andrićeva imena samo zagonetno nasmiješio, ali nije ni potvrdio niti opovrgao njegov mogući dolazak.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum