LOV NA NAPADAČA

Sportski direktor pulskog prvoligaša Dario Dabac najavio još jedno pojačanje. KOVAČEVIĆ I STUPAREVIĆ OTPALI, DOLAZI ANDRIĆ?

| Autor: Ivica CEROVAC
Promijenio dres - Josip Špoljarić u dresu Osijeka protiv Istre 1961

Promijenio dres - Josip Špoljarić u dresu Osijeka protiv Istre 1961


Vidljivo je da se mučimo sa završnicom. Stvaramo šanse, što nas raduje, ali želimo popraviti efikasnost i stoga radimo na dovođenju još jednog centralnog napadača kako bismo u tom segmentu malo pojačali konkurenciju. Kovačević i Stuparević su bili u konkurenciji, ali ne dolaze, rekao je Dabac

Završni tjedan ljetnog prijelaznog roka na "Drosini" je otvoren predstavljanjem trojice igrača koji su pristigli u redove Istre 1961, Josipa Špoljarića, Gyuhyeong Kima i Hyunwoo Kima. Svi su oni došli na posudbu do kraja sezone, ali dok za Špoljarića postoji mogućnost otkupa od njegovog matičnog kluba Osijeka, dvojac iz Južne Koreje u lipnju se sigurno vraća na Maksimir te nikakva druga opcija nije u igri.

- Korejci su 21-godišnjaci, mladi i potentni igrači od kojih je jedan stoper koji može igrati i na boku, dok je drugi ofenzivni vezni. Upravo su to bile pozicije koje smo namjeravali dodatno osnažiti, ali prije svega smo željeli dovesti igrače koji će nam i na treningu donijeti određenu kvalitetu. Željeli smo i na tom planu biti što bolji, jer kvalitetniji rad na treningu za sobom automatski povlači i bolje izdanje na utakmici, nije dvojio Dario Dabac, sportski direktor Istre 1961. - Što se tiče Špoljarića, on pokriva poziciju desetke, odnosno lažne devetke te ima kvalitetnu završnicu i očekujemo da će nam u tom segmentu dati još jedan veći nivo. Dugo smo ga pratili, dečko je to kojeg poznajemo još iz juniorskih dana i koji se dokazao u drugoj momčadi Osijeka, nakon čega se u prvoj pokušao izboriti za svoje mjesto. Onog trenutka kad nam je dao signal da bi volio doći u Pulu, bili smo jako sretni i odmah krenuli s realizacijom njegovog angažmana.

Na "Drosini" ne kriju kako žele dovesti još jednog napadača, a među kuloarima spominju se imena 21-godišnjeg Franka Kovačevića i godinu dana mlađeg Filipa Stuparevića. Kovačević je rođen u Koprivnici te je u Prvoj HNL igrao za Hajduk i Rudeš, odakle je prešao u drugu momčad Hoffenhaima. Stuparević je rođeni Beograđanin, mladi srpski reprezentativac kojeg je početkom 2019. godine kupio Watford i potom slao na posudbe u Voždovac i češki Pribram. Uz njih dvojicu, spominje se i dolazak Komnena Andrića, 25-godišnjeg srpskog napadača koji je u 65 nastupa u Prvoj HNL za Inter i Dinamo postigao 27 pogodaka.

- Kovačević i Stuparević ne dolaze u Istru 1961. Baratali smo s tri-četiri imena i njih dvojica su definitivno bili u konkurenciji, ali od njihovog angažmana neće biti ništa, decidiran je Dabac, koji se na spominjanje Andrićeva imena samo zagonetno nasmiješio, ali nije ni potvrdio niti opovrgao njegov mogući dolazak.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of