ISTRA 1961

Pulski prvoligaš predstavio Španjolca s iskustvom igranja La Lige. RAFAEL NAVARRO: Ovo smatram korakom naprijed u svojoj karijeri

| Autor: Roberto CAR
Zadovoljstvo suradnjom - Dario Dabac i Rafael Navarro (www.nkistra.com)

Zadovoljstvo suradnjom - Dario Dabac i Rafael Navarro (www.nkistra.com)


Kad se otvorila mogućnost dolaska u Pulu, razgovarao sam s bivšim suigračima iz Sochauxa Einarom Galileom i Rafom Paezom o klubu i HNL-u. Rekli su mi da je koncentracija kvalitete dosta velika jer se igra četverokružno, što znači da ima puno dobrih utakmica. Ovo smatram korakom naprijed u svojoj karijeri i ponovno se osjećam bitnim igračem, rekao je novi desni bek Istre 1961 pristigao iz Alavesa

Rafael Navarro, najnovije pojačanje pulskog prvoligaša, predstavljen je jučer na "Drosini". Ovaj 26-godišnji desni bek Alavesa stigao je na jednogodišnju posudbu, a sa sobom je donio i iskustvo od 21 utakmice u španjolskoj La ligi, što ga svrstava među najpoznatija imena u pulskoj svlačionici. Igrač kojeg su u Istri 1961 objeručke prihvatili, čim se ukazala mogućnost njegovog dolaska u Pulu.

- Onog trenutka kad se ukazala prilika da ga dovedemo u Pulu, odmah smo zaključili pregovore s nekim drugim igračima i okrenuli se realizaciji tog dolaska. Ključna je u tome bila njegova želja da dođe kod nas, nije krio sportski direktor Dario Dabac zadovoljstvo dovođenjem Navarra.

Tako se Navarro priključio igračima koji su u ovom prijelaznom roku stigli u Istru 1961 i već u petak u Koprivnici imat će pravo nastupa. Sad je to već impozantan popis novih lica među "zeleno-žutima". Juric, Hujber, Navarro, H. Kim, Vojković, Perera, Halilović, G. Kim, Špoljarić i Vuk uvelike su pojačali konkurenciju sastava trenera Budicina. I kvantitativno i kvalitativno.

Naravno, kao i slučaju preostalih novih igrača, i Navarro će se prvo morati dokazati na treningu i nametnuti se treneru. Bez obzira na zanimljivu nogometnu biografiju, svoju će poziciju morati "zaraditi" na terenu.

- Došao je iz Vitorije Alaves, našeg "velikog brata", a ima iskustvo igranja u španjolskoj prvoj i drugoj ligi, kao i u drugoj francuskoj ligi. Sretni smo što se odlučio doći kod nas na posudbu, time je pokazao da je pravi sportaš, da se želi dokazivati. Želi napraviti iskorak u karijeri i bit će pozitivna konkurencija našim igračima na desnoj strani. Tamo u sustavima 3-4-2-1 ili 3-5-2 imamo mladog Lisicu, koji je izdanak naše škole i koji ima tek 17 godina, pa će mu sigurno treba pozitivna konkurencija. A tu je i Hujber, koji može igrati i stopera. Prvenstvo je dugo, bit će kartona, nadam se ne i ozljeda, ali dolaskom Navarra sad smo popunjeni na desnoj strani, dodao je Dabac.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater