DOSKOČILI "CRNOJ MAČKI"

Puljani remizirali na gostovanju kod Šibenika koji ih je prošle sezone svladao sva četiri puta. Gonzalo Garcia: "ZADOVOLJAN SAM OSVOJENIM BODOM, ALI NE I SRETAN"

Protivnik nam nije uspio stvoriti puno šansi, praktički samo jednu na cijeloj utakmici i to onu početkom prvog poluvremena nakon naše izgubljene lopte. S druge strane, mi smo imali dvije-tri situacije u kojima smo, da je bilo samo malo sreće, mogli stići do tri boda, rekao je trener Istre 1961

| Autor: Ivica CEROVAC
DA JE BILO SAMO MALO VIŠE SREĆE… - Gonzalo Garcia (foto: Nikša STIPANIČEV/CROPIX)

DA JE BILO SAMO MALO VIŠE SREĆE… - Gonzalo Garcia (foto: Nikša STIPANIČEV/CROPIX)


Nakon skoro punih 11 godina, nogometaši Istre 1961 vratili su se sa Šubićevca s osvojenim bodom. "Zeleno-žuti" su posljednji put u prvenstvenom ogledu remizirali s "narančastima" na njihovom terenu 10. rujna 2011. godine, u utakmici u kojoj se, kao i u ovoj odigranoj u petak, mreže nisu tresle. U to je doba najjači hrvatski razred brojao 16 klubova koji su se nadmetali dvokružno, a na proljeće su Puljani na svom terenu slavili s 2:1 i tako pripomogli da Šibenčani na kraju sezone skliznu u niži rang.

Iz društva najboljih izbivali su potom punih osam godina, za što dio krivnje leži i na Puljanima koji su ih u dva navrata, 2016. i 2019. godine, svladali u dodatnim kvalifikacijama, obračunu pretposljednjeg prvoligaša i drugoplasiranog drugoligaša. U oba su se slučaja prve utakmice igrale na Šubićevcu i završene su s identičnih 1:1, nakon čega su "zeleno-žuti" na "Drosini" sačuvali svoj status. Prvi su put to napravili kroz "iglene uši" nakon raspucavanja s "bijele točke", dok je tri godine kasnije to odrađeno s rutinskih 2:0.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater