ISTRA 1961

Ove sezone najbolji strijelac Puljana u Velikoj Gorici postigao svoj 12. prvenstveni pogodak. DION DRENA BELJO: Teško će biti dostići Radonjića, ali ne i nemoguće

Da sam ovdje odradio kompletne pripreme, vjerujem da bih se od prvog kola nametnuo kao starter, pa bi sve skupa još bolje izgledalo. Ali i ovako je sezona izvrsna. Nedostaju mi četiri gola do najboljeg strijelca u povijesti Istre 1961 u jednoj sezoni, što će biti teško dostići u preostalih šest kola, ali ne i nemoguće, rekao je napadač Istre 1961

| Autor: Ivica CEROVAC
PROMAŠIO IZ IGRE, ZABIO S "BIJELE TOČKE" - Dion Drena Beljo (Snimio Milivoj Mijošek)

PROMAŠIO IZ IGRE, ZABIO S "BIJELE TOČKE" - Dion Drena Beljo (Snimio Milivoj Mijošek)


Nogometaši Istre 1961 upisali su treći uzastopni gostujući remi. Nakon Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca, niti Gorica nije uspjela na svom terenu nadjačati "zeleno-žute". Poput većine utakmica odigranih ovog vikenda, i na ovoj su vremenski uvjeti diktirali zbivanja na terenu, s tim da u Velikoj Gorici barem nije padala kiša, pa je jedini protivnik igračima bio poprilično jak vjetar.

- U prvom poluvremenu smo igrali kontra vjetra i dosta dobro smo se tome prilagodili. Domaći igrači su nas na početku pokušali iznenaditi visokim presingom, ali dobro smo ih zatvorili i nisu nam stvorili nikakve značajnije prilike te su tek jednom puknuli po golu. U više navrata smo dobro izišli, u par slučajeva nam to nije uspjelo, ali mi u vršku napada smo bili malo odsječeni od ostatka momčadi. Ukupno gledano, prvo je poluvrijeme bilo poprilično uspavano i premda smo sve imali pod kontrolom, moja prilika pred njegov kraj bila je prva koju smo stvorili. Stvarno mi je žao što nisam bolje reagirao, prvi dodir bio mi je loš. Da sam bolje primio loptu i ubacio se ispred protivničkog igrača, onda bi mi lopta bila na lijevoj nozi s kojom ne bih promašio, uvjeren je Dion Drena Beljo.

Pred drugo poluvrijeme trener Gonzalo Garcia svojim je pulenima u svlačionici podijelio par savjeta.

- Najviše je govorio s dečkima iz vezne linije o određenim taktičkim zamislima, a usto je tražio da krila više napadaju dubinu. Korigirali smo neke stvari iz prvog dijela i na početku je to dobro izgledalo. Ne možemo reći da smo odmah počeli stvarati prilike, ali imali smo zanimljive dolaske u zadnju trećinu, a onda je nakon dobro odigrane akcije Caseres izborio penal. Nakon što smo poveli, imali smo šansu za 2:0 i da smo je iskoristili, utakmica bi možda bila i gotova.

Nismo uspjeli i uslijedilo je naših loših deset minuta tijekom kojih je Gorica stigla do poravnanja, a potom do kraja susreta nije više bilo previše igre, rekao je Beljo. - Zadnjih 20-ak minuta se vidjelo da smo malo pali sa snagom, dok su oni uglavnom nabijali duge lopte. Njima su gađali Brazilca Cruza, koji je ušao u drugom poluvremenu i baš je bio nezgodan za naše stopere. Skakao je na te lopte, iznuđivao prekršaje i jednom nam uspio zaprijetiti, ali ostalo je 1:1.

Dočekali su "zeleno-žuti" u 30. kolu prvi kazneni udarac na gostujućoj utakmici. Prethodna tri ovosezonska dosuđena su im na "Drosini", posljednji 20. studenog protiv Šibenika. Rezultat je u tom trenutku bio 1:1, udarac Belje obranio je Rogić i gosti su na kraju slavili s 4:3. No, taj promašaj nije pokolebao mladog napadača da i u Velikoj Gorici bude izvođač najstrože kazne.

- Htjeli smo pucati Mišković, Bande i ja, a trener se na kraju odlučio za mene i u tom trenutku nisam razmišljao o promašenom penalu protiv Šibenika. Uvijek je prisutan određeni pritisak na izvođaču, naročito kad je rezultat neizvjestan i razmišljanje o onome što je bilo samo bi ga još više povećalo. Trudio sam se fokusirati da ovog izvedem što je bolje moguće, u čemu mi je pomogla i činjenica da je puno vremena prošlo od tada, istaknuo je Beljo, osvrnuvši se i na način izvođenja penala.

- Mislim da sam dosta raznovrstan što se toga tiče te nekad odmah odaberem stranu u koju ću pucati, a nekad do samog kraja čekam golmana. Ovom prilikom je bila specifična situacija, jer sam s Kotarskim jako dobar prijatelj. Bili smo cimeri u mladoj reprezentaciji, dosta se družili i pričali o svemu, pa tako i o penalima. Spomenuli smo ga i pred početak ove utakmice, malo se međusobno podbadali te premda nisam mogao biti sto posto siguran gdje će ići, nekako sam bio uvjeren da on očekuje udarac u svoju desnu stranu. Stoga sam pucao u lijevu i pogodio.

Bio je to Beljin 12. pogodak u Prvoj HNL, uz još pet što ih je postigao u Hrvatskom kupu.

- Da mi je to netko ponudio ljetos, vjerojatno bih objeručke zgrabio. Naročito nakon prošle sezone koja mi nije bila bajna. Igrao sam za Osijek II i tek pred kraj sezone dobio nešto minuta u prvoj momčadi, a na početku priprema opet nisam imao minutažu i ako mi je nešto žao, to je što nisam ranije došao u Pulu. Da sam ovdje odradio kompletne pripreme, vjerujem da bih se od prvog kola nametnuo kao starter, pa bi sve skupa još bolje izgledalo. Ali i ovako je sezona izvrsna. Fale mi četiri gola do najboljeg strijelca u povijesti Istre 1961 u jednoj sezoni, što će biti teško dostići u preostalih šest kola, ali ne i nemoguće, zaključio je Beljo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter