TREĆA HNL ZAPAD

PAZINKA - NOVIGRAD JEDINI JE ISTARSKI DERBI 2. KOLA: Pazinjanima igra ulijeva optimizam, Novigrađani na krilima startne pobjede

| Autor: Boris VIDULIN
POZIVA NA OPREZ I STRPLJIVU IGRU - Patrick Rabar (Snimio Dejan Štifanić)

POZIVA NA OPREZ I STRPLJIVU IGRU - Patrick Rabar (Snimio Dejan Štifanić)


Jedini dvoboj istarskih momčadi u drugom kolu Treće HNL zapad na rasporedu je u Pazinu, gdje gostuje Novigrad. Gostima će to biti drugi lokalni sraz, nakon što su porazili Buje na premijeri nove sezone. S druge strane, Pazinka se iz Crikvenice vratila poražena, no igra i sam pristup ulijevaju povjerenje u bolju budućnost, s čime se slaže i njihov kapetan Patrick Rabar.

Promašeni penali

- Poraženi smo i naravno da ne možemo biti zadovoljni jer nismo otišli u Crikvenicu da izgubimo, ali nije to u igri bilo tako loše. Dobro smo stajali u obrani, dobro smo se otvarali, a imali smo i neke prilike kod 0:0. Nismo ih realizirali, a isto nam se dogodili i kod one najveće, kada smo promašili kazneni udarac. Da smo se tada vratili u utakmicu, a gubili smo 1:0 u tom trenutku, svašta se moglo dogoditi. No ponavljam, igra ulijeva optimizam i sigurno je da će nam se to vratiti kroz rezultat.

Kazneni udarci su inače "njegovi".

- Promašio sam uzastopno dva jedanaesterca pa sam prepustio to nekom drugom, a kako u igri nije bio Teo Krajcar koji me zamjenjuje u tim prilikama, pucao je Maružin. No, očito ćemo i njega morati mijenjati, kroz smjeh je najavio Rabar.

Danas poziva na oprez.

- Unatoč našoj dobroj igri, moramo znati da nam u goste dolazi Novigrad koji si je podignuo samopouzdanje početnom pobjedom. Rekao bih za njih da su odličan skup pojedinaca, ali ne vjerujem da se tako brzo uigrali s obzirom na veliki broj novih igrača. Međutim, i inspiracija pojedinca može nas odvesti u poraz. Stoga pozivam na oprez i strpljivu igru bez srljanja. Ako nam se otvorila prilika protiv Crikvenice na gostujućem terenu, sigurno je da isto možemo očekivati i u Pazinu, rekao je Patrick Rabar.

U odnosu na prošlo kolo u momčad se vraća Toni Pinčan, a pravo nastupa dobio je i jedan od dvojice igrača iz Brazila pa će Wesley Leite Souza već danas konkurirati za poziciju lijevog bočnog. Izvan pogona je još uvijek Teo Krajcar, a pred sam susret riješit će se dvojba oko nastupa Fabijana Babića.

Jaki i neuigrani

Novigrad je u prvenstvo krenuo pobjedom, što se odavno nije dogodilo.

- Mislim da je konačno sve posloženo kako treba, poklopilo se puno pozitivnih stvari, a to se mora odraziti na treninzima i kroz rezultat. Svi znamo kroz što je sve prolazio klub pa se nadam da je ovaj naš početak nagovještaj nečeg dobrog u ovoj sezoni, reći će jedan od starosjedioca u svlačionici Novigrada Denis Salihić.

Veliki broj novopridošlih igrača podignuo je kvalitetu igre na Lacu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater