JADRANOVA UZDANICA

OLIVER SUMIĆ, jedan od ponajboljih igrača Treće HNL zapad: Teško će se bilo koji pojedinac istaknuti ukoliko nema suigrače koji mu POMAŽU I DAJU POTPORU NA TERENU

| Autor: Boris VIDULIN
Oliver Sumić (Snimio Milivoj Mijošek)

Oliver Sumić (Snimio Milivoj Mijošek)


Odradi razgovor s najboljim igračem III hnl zapad prošle sezone, tako je glasila SMS poruka urednika koji nije bio odviše rječit. Naknadno je pojasnio da bi taj morao biti iz naše županije, iz jednog od naših klubova. To nije nimalo pomoglo u izboru onog tko bi to mogao biti. Možda Ivan Macan iz Rudara koji je konstantno na vrhu liste strijelaca, ili pak Emanuel Valenta koji je odigrao samo prvi dio sezone za Jadran. Mogao je to biti i Marin Belančić, otkriće proljetnog djela sezone s Verude, ili njegov suigrač Elvis Trešnjić koji je eksplodirao u drugom djelu sezone. Za njima nije zaostajao ni Igor Lepinjica, na čiji se pogon Jadran do zadnjeg kola borio za naslov prvaka… Izbor je na kraju pao na Olivera Sumića.

Svestrani igrač Jadrana koji može pokrivati jako puno pozicija u momčadi, od one u zadnjem redu pa sve do vrha napada imao je konstantu. Naravno da su i kod njega postojala amplitude, ponekad je bio neprikosnoven, ponekad je utonuo u sivilo momčadi, no u globalu se pokazao kao jedan od najboljih igrača Treće HNL zapad u prošloj sezoni.

Iznad očekivanja

- Sad nakon odmaka od dva mjeseca kad su se slegli dojmovi mislim da je prošla sezona bila daleko iznad očekivanja. Naša igra, prezentacija na terenu, atmosfera u svlačionici i konačan rezultat, odnosno mjesto na ljestvici, govori tome u prilog. Istina je da postoji žal za porazom u zadnjoj utakmici koja je odlučivala o naslovu prvaka, ali to ne umanjuje naš uspjeh. Dali smo maksimum, pružili na terenu sve od sebe i još ću jednom naglasiti da je to bio veliki uspjeh za Jadran, ponosno je istaknuo Oliver Sumić.

Gledajući samo svoju igru, Sumić vidi prostor za napredak.

- Ma jasno je da uvijek misliš da možeš bolje pa tako i ja, ali realno zadovoljan sam onim što sam postigao na terenu. Smatram da isto misle i u klubu, da su njihova očekivanja u smislu moje igre zadovoljena, a moram naglasiti da je to sve plod igre cijele momčadi. Teško će se bilo koji pojedinac istaknuti ukoliko nema suigrače koji mu pomažu i daju potporu na terenu, kako oni meni tako i ja njima.

U novu sezonu Poreč ulazi s donekle izmijenjenim sastavom ali su ambicije ostale iste.

- Dogodilo se ono što je bilo neminovno, a to je neke smjena generacije. Tu mislim na odlazak Davida Dujanića, Gorana Tomića i Matka Videkića koju su u zadnjih nekoliko sezona dali i te kakav obol u uspjesima Jadrana. Mislim da će nam nedostajati kao nogometaši ali i kao ljudi . Uz njih još su neki igraći napustili Jadran no isto tako imao i dolazaka pa mogu reći da smo možda malo manje iskusni ali sa više potencijala. Vjerujem da je kvaliteta ostala da možemo nastaviti gdje smo prošle sezone stali. Malo smo si , igrama ovog proljeća, podignuli ljestvicu jer je , ponoviti ću, sve bilo i više nego sjajno no okosnica momčadi, oni koji su imali najveću minutažu su i dalje tu pa vjerujem da uz ove nove dečke neće biti nekih velikih promjena, samo nam treba vremena da se malo uigramo.

Neizvjesna borba

Liga će definitivno biti zanimljiva.

- Možda neće biti kvalitetnija jer smo uglavnom svi ostali isti, ali će sigurno biti više momčadi koje se bore za vrh i to će biti zanimljivije Čitajući što se radi u momčadima naših konkurenata sigurno je da će na vrhu biti gužva. Ako znamo da dvije momčadi stječu pravo ulaska u viši rang, u jedinstvenu Treću HNL zapad, a da već sada postoji puno više pretendenata za ta dva mjesta, onda sve to ligu čini više neizvjesnijom i interesantnijom. Iskreno, mene veseli što će biti puno kandidata jer je onda veći gušt igrati. Gdje je u tome Jadran? Stremiti ćemo što višoj poziciji. Dogovorili smo se da ćemo pokušati ući u tu Jedinstvenu ligu, i to nam je i osnovni cilj. Imamo snage i kvalitete za to, rekao je Sumić.

Najbolji kao ofenzivac

Sumić je, kako smo već naglasili, igrač koji krpa sve pozicije. U Jadranu je bio najprije lijevi bočni, kao takav preselio u Goricu kada je taj klub igrao u Drugoj ligi.. Povratkom u Poreč „podignut“ je malo ofenzivno, a nekoliko mjeseci profesionalizma u pulskom prvoligašu donio mu je i iskustvo igranja na poziciji stopera.

- Prilagodit ću se momčadi i igrati ću što god treba, neću birati pozicije. Ipak, kad bi mogao birati onda, bi to bilo nešto u ofenzivi gdje se najbolje osjećam. Srećom Šure (trener Šuran, op.a.) misli kao i ja, pa sam sada uglavnom orijentiran prema naprijed. Moja je trenutna pozicija je krilni napadač i neka tako i ostane, neću se buniti, zaključio je Oliver Sumić.

Epizoda u Istri 1961

Kratkotrajnim boravkom u Istri 1961 početkom 2018 godine nije ispunio očekivanja onako kako se on tome nadao.

- Naravno da kad odlaziš u prvoligaški klub da se nadaš da ćeš se nametnuti i postati dio momčadi, no to se meni nije dogodilo. Zašto? Bilo je tu puno spleta nesretnih okolnosti. Možda sam došao u krivo vrijeme. Bilo je to doba kada je Darko Raić Sudar bio trener, atmosfera zbog financija nije bila najbolja, bila je to gola borba za preživljavanje pa su se koristili iskusniji igrači i tu nije bilo previše prostora za mlađe i neiskusnije. Pridodamo li tome da je tada u kadru bio deficit na poziciji centralnih braniča, da sam ja sve pripremne utakmice odigrao kao stoper, što mi nije prirodna pozicija, onda je jasno zbog čega nisam uspio. Lagao bi kada bi rekao da mi nije žao, ali sada na to gledam kao na jedno iskustvo više, iskreno je rekao Sumić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater