TEŠKI DANI ZA ISTRI 1961

Dobre igre pulskog prvoligaša ostaju bez bodovne nagrade jer lopta neće u gol. NADA LEŽI U POJAČANJIMA

Treba nakon svega ovoga ostati čvrst, ostati fokusiran na rad i ustrajati. Nije lako, sigurno. Ali drugog izbora nema. Nada sad leži u pojačanjima koja su nedavno stigla u Pulu. Kad već dosadašnji kadar ne može postići gol, možda se "otvori" nekome od ovih novih

| Autor: Roberto CAR
Dirigirao igrom i (opet) pogodio okvir gola - Slavko Blagojević (Snimio Dejan Štifanić)

Dirigirao igrom i (opet) pogodio okvir gola - Slavko Blagojević (Snimio Dejan Štifanić)


Ovo što se ove sezone događa s Istrom 1961 već spada u sfere nadrealnog. Krilatica, sve što može poći po zlu - poći će, najbolje je ocrtava. Kao da se baš sve urotilo protiv pulskog sastava, odnosno, kao da svi promašaji u kreiranju sportske politike vlasnika, otkako je Grupacija Baskonia-Alaves preuzela pulski klub, sad dolaze na naplatu. I to s kamatom.

Sporni detalji uvijek idu u korist suparnika, konkurenti u borbi za ostanak iznenađujuće slave tamo gdje ni u snu nisu očekivali, protiv Dinama, Rijeke i Hajduka... A posebna je stvar ovo što se događa ovog proljeća na utakmicama Istre 1961. "Zeleno-žuti" nadigraju suparnika, stvore "mali milijun" prilika za gol, ali lopta neće, pa neće u mrežu. I onda suparnik iz prvog udarca zabije gol i odnese bodove. Teško je to "progutati" i navijačima, a kako je tek samim igračima. Posebno nakon ovih dviju utakmica protiv konkurenata za ostanak u ligi, Šibenika i Varaždina. Dva susreta u kojima je pulska momčad morala pokazati da zaslužuje prvoligaški status, odigrala je sjajno. Dominirala, stvarala prilike, pogađala okvir gola, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Posebno se to vidjelo u subotu s Varaždinom. Te gol prilike nisu stizale kao plod slučajnosti već nakon odlično izvedenih akcija. Jer da se akcija s otvaranja susreta kad je Gonzalez nakon proigravanja Blagojevića prošao po korner liniji sve do gola i potom u petercu proigrao Guzinu, zaključila golom, bilo bi to za špice tv emisija. A tek ona akcija u kojoj su Gržan i Lončar odigrali petom leđima okrenuti golu. Da je Guzina zabio, bio bi to gol sezone.

Da je zabio. Koliko su puta navijači Istre 1961 to spomenuli ove proklete sezone. Lopta jednostavno odbija ući u gol.

Treba nakon svega ovoga ostati čvrst, ostati fokusiran na rad i ustrajati. Nije lako, sigurno. Ali drugog izbora nema. Nada sad leži u pojačanjima koja su nedavno stigla u Pulu. Kad već dosadašnji kadar ne može postići gol, kad su najbolji strijelci Vuk i Špoljarić stali, možda se "otvori" nekome od ovih novih. Šipoš se zasad, nažalost, uklopio u sredinu i u dvije izgledne prilike nije zatresao mrežu. Ostaje vidjeti mogu li Bande, Levitt i Hara "razbiti prokletstvo". Oni će, najvjerojatnije, dobiti priliku sutra u kup susretu sa Šibenikom da pokažu zašto su u Pulu stigli s prefiksom pojačanja. U idealnim uvjetima trener Jumić bi ih postupno uvodio su sastav, nakon što se aklimatiziraju i uigraju sa suigračima. No, situacija je daleko od idealne i jednostavno ih mora baciti "u vatru".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini