TREĆA HNL ZAPAD

DALIBOR ŠURAN: Nije gotovo, nisu Buježi jednom iznenadili favorite

| Autor: Boris VIDULIN
PREUZEO ODGOVORNOST - Manuel Perković (Snimio Milivoj Mijošek)

PREUZEO ODGOVORNOST - Manuel Perković (Snimio Milivoj Mijošek)


Crikvenica i Grobničan, kao drugoplasirana, odnosno trećeplasirana momčad, apsolvirali su pretposljednje kolo Treće HNL zapad pobjedom iako su igrali na gostujućem terenu. Porečki Jadran, koji je u to isto kolo krenuo kao lider i igrao na svom terenu, u tome nije uspio. Remizirao je s Novigradom u susretu koji je završio bez golova te su pali na treće mjesto. Trener Dalibor Šuran bio je razočaran rezultatom, tražila se pobjeda i ostanak na čelu ljestvice, no nije se mogao požaliti na pristup svojih pulena.

- Iskreno rečeno, niti danas mi nije jasno što smo sve promašili. Nikad u životu nisam igrao, ili bio trener, na takvoj utakmici. I kada sve to proživiš, dobiješ priliku da duboko u sudačkoj nadoknadi ispraviš sportsku nepravdu, ali ne uspiješ jer je to jedan od onih dana kada ne ide. Ne mogu se žaliti na htjenje i zalaganje, ali je nedostajalo mirnoće u završnici, a kada se ona i dogodila, pogodili smo okvir gola. Nažalost, kako se broje golovi, a njih nije bilo, mogu reći da sam razočaran, sa sjetom u glasu rekao je trener Jadrana, koji je priznao da u sportskom smislu pamti i bolje dane.

Parafrazirao je pjesmu Kemala Montena.

- Nije htjela. Što god mi učinili s loptom ona u mrežu nije ulazila. Bilo je tu udaraca iz daljine, iz blizine, na prazan gol, s glavom, odličnih prizemnih ubačaja sa strane. Nije htjela. Kada se samo sjetim Manuela Perkovića, koji je u igru ušao u 80. minuti, i imao četiri izgledne prilike, no kao da smo se nekom zamjerili. Zašto je on pucao kazneni udarac? Pa do sada je to činio Ivan Al Tharwan i to vrlo uspješno, ali sam ga četiri puta dozivao, na što mi je on odgovorio da se ne osjeća spremnim za to. Mogao sam biti ustrajan, ali mislim da nije bilo potrebe forsirati ako i igrač sam prizna. Oliver Sumić je napustio igru i nitko osim Manuela Perkovića nije htio preuzeti odgovornost. Znam da je sada njemu najteže, razočarao je sebe, navijače i klub u cjelini, barem on tako misli, no ja mu javno čestitam što je imao hrabrosti uzeti loptu i pucati. Naravno da je htio pogoditi, ali kako smo igrali cijeli susret, tako je i završilo. Nesrećom.

Sad igrače, koji su vjerojatno potonuli, treba dignuti.

- Dao sam im dva dana odmora tako da ne znam u kakvom su stanju, no kako sam siguran da su karakterni igrači, vjerujem da će se brzo posložiti i zapeti još ovaj zadnji tjedan kako bi pobijedili u Senju. Znamo da ne ovisimo samo o sebi, šanse da Crikvenica izgubi od Buja su male, no nisu Buježi jednom iznenadili favorite pa da unaprijed mislimo da je sve gotovo.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini