ISTRA 1961

BRANKO BUBIĆ: Rat nije zaustavio nogomet, ali ova bolest je

| Autor: Roberto CAR
PREŽIVIO SVAŠTA, ALI OVO JE IZVANREDNA SITUACIJA - Branko Bubić (Danilo MEMEDOVIĆ)

PREŽIVIO SVAŠTA, ALI OVO JE IZVANREDNA SITUACIJA - Branko Bubić (Danilo MEMEDOVIĆ)


Za vrijeme Domovinskog rata bilo je svega, ali opet se igralo. A druženja je bilo još i više nego inače. Kafići su u vrijeme rata bili puni. Pa koliko će trajati ovo s tim koronavirusom? Nema ni druženja. Što je ovo došlo. Iskreno, ne znam kakve će posljedice ovo ostaviti na ljude, past ćemo u depresiju, rekao je Bubić

"Ovo baš djeluje sablasno. Nigdje nikoga, sve je pusto, kafići su zatvoreni. To još nismo okusili. Nikad nije bilo ovako, čak ni za vrijeme rata. Pa koliko će trajati ovo s tim koronavirusom? Nema ni druženja. Što je ovo došlo. Iskreno, ne znam kakve će posljedice ovo ostaviti na ljude, na naše glave. Past ćemo u depresiju.", u dahu je rekao Branko Bubić, legendarni klupski djelatnik Istre 1961 i "stare" Istre te nekad vrsni igrač Istre i nakratko Rijeke.

Što ne čudi, popularni Buba je navikao jutro provesti u kafiću s novinama u ruci i u društvu. Uvijek u centru pažnje, omiljen, zabavan, a još kad razveze priče…

A ima ih napretek. Uostalom, sad je prvenstvo Prve HNL zaustavljeno, a igralo se i za vrijeme Domovinskog rata, kad je dio Hrvatske bio pod okupacijom, kad se pucalo, kad se na put išlo s glavom u torbi.

- Sjećam se da sam s Istrom putovao 1991. Krenuli smo autobusom prema Splitu, jer smo na startu prvenstva trebali gostovati kod Hajduka. Međutim, kad smo stigli u Rijeku, javili su nam da ne igramo, da je prvenstvo odgođeno. Eto, jedino se te godine zaustavilo prvenstvo. Tada zbog rata, a sad zbog bolesti. Ipak, ni tada nismo dugo mirovali. Varaždin, u kojem su bili Herjavci, Zagreb s Vrdoljakom, Jerkovićem te Španjol i ja iz Istre, sastali smo se u Varaždinu i dogovorili da te 1991. godine organiziramo turnir Slobodna Hrvatska. Igrali smo tijekom jeseni i to dva turnira. Prvog smo igrali u Varaždinu i okolici, a drugog ovdje u Istri. Tada su svi klubovi bili smješteni u hotelu Histria, a igralo se u Puli, Rovinju, Poreču i Umagu. Na kraju je Inter iz Zaprešića pobijedio, prisjetio se Bubić.

Nakon tog turnira, krenulo je i prvenstvo. Ono pravo, iako su brojni klubovi igrali izvan svojih gradova.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter