PRVA HNL

MOGUĆA I PODJELA LIGE Nastavak prvoligaškog natjecanja vezan je uz odluke UEFA-e i Nacionalnog stožera civilne zaštite. Sve je izglednije da PRVENSTVO NEĆE STARTATI 9. SVIBNJA

| Autor: Roberto CAR
(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Doista ima jako puno kombinacija vezanih za nastavak natjecanja, tako i ta o podjeli Prve HNL, što bi ipak bio krajnji potez. Međutim, sve je još vezano za termin kojeg je UEFA predvidjela za zavšetak svih ligaških natjecanja, a to je 30. lipnja, rekao je Darko Podnar, član Uprave Istre 1961

Što je dulja stanka u Prvoj HNL zbog epidemije koronavirusa, to je više opcija za nastavak natjecanja. Iz dana u dan čuju se novi prijedlozi kalendara, pa čak i nova promišljanja o izgledu lige. Tako je sad u modi razmišljanje o podjeli HNL-a na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, a razmišlja se čak i o mogućnosti proširenja lige. Naravno, za svaki bi sličan potez prvo trebalo ostvariti zakonima propisane preduvjete. U tom su smjeru razmišljali i članovi radne skupine HNS-a, na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom, izvršnim direktorom Marijanom Kustićem i povjerenikom natjecanja Josipom Breznim, koji su otvoreno razgovarali o ovim opcijama, odnosno o budućnosti HNL-a kad jednom nestane opasnost od ove pošasti.

Tako je Josip Brezni iznio kako ovi uvjeti koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite vrijede do 18. travnja i po tome bi se prvenstvo nastavilo 9. svibnja te bi se Prva HNL i Kup mogli završiti do 28. lipnja, odnosno unutar roka propisanog od UEFA-e. Ukoliko se prvenstvo ne bi moglo nastaviti tog datuma, ali bi se moglo nastaviti do 20. svibnja, još uvijek bi se moglo zaključiti do kraja lipnja, ali tada bi se moralo igrati vikendom i srijedom. Razmatra se i opcija da se prvenstvo podijeli u dvije skupine, u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, tada bi se igralo još samo šest kola, s time da bi u jednom svaki klub bio slobodan.

Što o ovome misle u redovima pulskog prvoligaša provjerili smo kod Darka Podnara, člana Uprave Istre 1961, koji je najbolje upoznat sa situacijom u HNS-u i mogućim potezima oko nastavka natjecanja u kojem pulski klub ovoga trenutka drži spasonosno osmo mjesto.

- Ta se radna skupina HNS-a sastala prvenstveno kako bi se uputio službeni zahtjev Državnom uredu za sport da se dobije dopuštenje za promjenu natjecanja ukoliko se prvenstvo ne nastavi sredinom svibnja, kako je zasad određeno, pojašnjava Darko Podnar. - Dakle, ne možemo govoriti ovog trenutka o nikakvim prijedlozima za promjenu natjecanja, već isključivo o ostvarenu zakonskih mogućnosti da do toga dođe ukoliko se promijeni datum početka prvenstva.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter