ISTRA 1961

Pulski prvoligaš dobio preporuke FIFA-e vezane uz izvanredno stanje izazvano pandemijom. Definirane su neke bitne stavke, i za klub i za igrače, a pogotovo za one kojima UGOVOR ISTJEČE 30. LIPNJA

| Autor: Ivica CEROVAC
Bit će problema s igračima na posudbi - Darko Podnar i Ivan Delić (Milivoj MIJOŠEK)

Bit će problema s igračima na posudbi - Darko Podnar i Ivan Delić (Milivoj MIJOŠEK)


Ako nekome ugovor istekne 30. lipnja, a sezona još uvijek ne bude gotova, klub će biti u prednosti i igrač ga bez njegove dozvole neće smjeti napustiti. No, mislim da to u Hrvatskoj neće biti potrebno primijeniti, rekao je Darko Podnar

FIFA, krovna kuća svjetskog nogometa, napokon je povukla potez koji su željno iščekivali svi klubovi diljem zemaljske kugle. Čelnici najvažnije sporedne stvari na svijetu svjesni su da je pandemija koju je izazvao koronavirus poprilično promiješala karte na stolu i reagirali su na način da su donijeli cijeli niz mjera i preporuka. Po njima bi se igrači i klubovi trebali ravnati u periodu dok je na snazi izvanredno stanje, a zajednički su ih dogovorili predstavnici FIFA-e, klubova i profesionalnih igrača. Bitne stavke koje su tim mjerama i preporukama obuhvaćene tiču se financijskog statusa igrača dok traje pandemija, situacije s igračima kojima će ugovor s klubom istječi u trenutku dok sezona još nije okončana te ljetnog prijelaznog roka.

- Stigao je dopis u klub u kojem se nalazi sukus vođenih rasprava, nadovezao se Darko Podnar, član uprave Istre 1961. - Po tome, ako nekome ugovor istekne 30. lipnja, a sezona još uvijek ne bude gotova, klub će biti u prednosti i igrač ga bez njegove dozvole neće smjeti napustiti. No, mislim da to u Hrvatskoj neće biti potrebno primijeniti, jer vjerujem da ćemo sezonu završiti prije kraja lipnja. Teško je tako nešto sa sigurnošću tvrditi, jer smo svjesni činjenice da jedan dan situacija bude povoljnija, a već se drugi dan stanje pogorša, ali s obzirom na trenutne brojke i rezultate koje postižemo, smatram da će prvenstvo završiti do 30. lipnja.

Optimističke prognoze zacijelo su potkrijepljene činjenicom da su se njemački nogometaši vratili treninzima, dok je austrijski kancelar Kurz najavio ublažavanje donesenih mjera i na snagu bi mogla stupiti nova pravila koja će se odnositi za profesionalne igrače na otvorenom.

- Ako Austrija i Njemačka pronalaze uspješnu metodu u borbi protiv pandemije, ne vidim zašto se to ne bi moglo primijeniti i u Hrvatskoj. Sigurno je da će svaka zemlja za sebe donijeti individualno rješenje koje će ovisiti o tome smiruje li se na njenom teritoriju zaraza ili ne, istaknuo je Podnar.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter