PREKID NATJECANJA

PRVA HNL STALA / Trener Istre 1961 Ivan Prelec: Ovo je izvanredna situacija, SPORT PADA U DRUGI PLAN

| Autor: Roberto CAR
Prisilna stanka do travnja, a vjerojatno i duže (Danilo MEMEDOVIĆ)

Prisilna stanka do travnja, a vjerojatno i duže (Danilo MEMEDOVIĆ)


Koliko smo puta rekli da je nogomet najvažnija stvar na svijetu, ali nije. Zdravlje je uvijek na prvom mjestu. Ovo je izvanredna situacija i sport pada u drugi plan. S obzirom na situaciju oko širenja koronavirusa ovo je najbolja opcija, rekao je trener Istre 1961 Ivan Prelec

Stala je i Prva HNL! Odgađa se sutrašnji "derbi della Učka" između Istre 1961 i Rijeke. Domaći nogomet staje do 31. ožujka, po odluci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu.

Vijest, očekivanu, da se zbog opasnosti od širenja koronavirusa zaustavljaju i sva nogometna natjecanja u Hrvatskoj, uključujući i Prvu HNL, prokomentirali su nam odmah član uprave pulskog prvoligaša Darko Podnar i trener Ivan Prelec.

- Koliko smo puta rekli da je nogomet najvažnija stvar na svijetu, ali nije. Zdravlje je uvijek na prvom mjestu. Ovo je izvanredna situacija i sport pada u drugi plan. S obzirom na situaciju oko širenja koronavirusa ovo je najbolja opcija. Bolje je odmah sve zaustaviti nego igrati pred praznim tribinama i riskirati da se bolest proširi, kao što se dogodilo u nekim drugim državama, rekao je Prelec.

U drugim zemljama su prekinuti i treninzi, odnosno igrači mogu individualno trenirati.

- Zasad to nije slučaj kod nas. Imamo dozvolu da nastavimo s treninzima, dok ne stignu drugačije upute, dodao je Prelec.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter