s 305 mladih vratara

Završeno je 37. izdanje golmanskog kampa "Cotić-Starčić" u Dajli

| Autor: Mijat Gavran
S treninga

S treninga


Projekt kojim su se prije pet godina predstavili Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić je doživio istinski procvat zahvaljujući stručnom i predanom radu. Negda najbolji istarski vratari razuvjerili su sve koji su dvojili o uspješnosti kampa za mlade golmane. Održali su 37. kampova i vježbali s više od tisuću i petsto darovitih golmana iz Hrvatske i susjednih zemalja. Istim entuzijazmom čini to i treći član stožera, mlađi Danijel Starčić, još uvijek ativni i uspješni vratar.

- Možda smo i predugo čekali s početkom rada kampa, iako smo bili uvjerenja da je u našem okruženju nedostajalo nešto slično. Nismo se htjeli »zaletjeti« s odlukom prije nego smo sagledali sve činjenice i bili gotovo sigurni da će uz nas još zadovoljniji biti oni zbog kojih to činimo. Veću zadovoljštinu od činjenice da mladi vratari u naše kampove dolaze iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja nismo mogli očekivati. Kad netko odluči »potegnuti« gotovo tisuću i petsto kilometara iz Sjeverne Makedonije da bi vježbao u kampu, doživljavamo to kao veliko priznanje. Mada su zadnjih godina kampovi sve brojniji stalno smo u promišljanju kako »doskočiti« stalnoj i podužoj listi čekanja. Mnogi su strpljivi, nadajući se da će napokon i oni dospjeti među sudionike. Tražimo načina da im to omogućimo već u ovoj godini - ispričao nam je Aleksandar Starčić.

Uobičajena slika na nogometnom terenu u Dajli i na pijesku obližnje uvale u Karigadoru. Letjele su lopte zrakom, a za njima i daroviti vratari. Svu potrebitu skrb uključujući i onu zdravstvenu imaju svi polaznici kampa o čemu brinu Romina Cotić te dr. Vesna Janko Radovan i Jelena Medojević Alessio.

- Kad »podvučemo crtu« za proteklu 2023. brojke su impresivne, u 12 termina smo radili s 305 mladih vratara na šest destinacija, od Dajle, Ravna Gore, Nedelišća, dok u susjednoj Sloveniji gostoprimstvo pružaju Izola, Ljubljana i Postojna. Ove godine planiramo u spomenutim sredinama raditi s 330 golmana u 13 termina. To prvenstveno činimo zbog mladića koji duže čekaju na sudjelovanje u kampu. Zanimanje je veliko te smo za »prvu ruku« uspjeli dogovoriti još jedan termin i skupinu od 25-30 mladih golmana s kojim ćemo raditi. Ostaje nam izvidjeti što je moguće još učiniti kako bi smanjili brojke onih koji već duže čekaju na sudjelovanje u kampu - kazao je Aleksa Cotić.      

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter