TREĆA NL ZAPAD

Rovinježi bez poraza do jesenskog naslova

| Autor: Boris Vidulin
Jesenski prvaci - NK Rovinj (Snimio Ivica Radetić)

Jesenski prvaci - NK Rovinj (Snimio Ivica Radetić)


Dvije trenutno najjače momčadi Treće NL zapad susrele su se u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva kako bi međusobnim dvobojom razriješile tko je trenutno najbolji trećeligaš. Gledateljstvo je za prilike u Rovinju bilo brojno, dojam drugačijeg susreta dali su i dečki iz limene glazbe, igrači su bili "nabrijani" i sve je bilo spremno za dobar nogomet, kojega u konačnici nije bilo u velikoj mjeri. Puno priče, malo pravih prilika, što je možda i razumljivo je je ulog je bio velik, i očajni sudac koji je pokušao nametnuti autoritet i kriterij, ali mu to nije uspijevalo.

Jedanaesterac

Iako sudi i u drugoligaškoj konkurenciji, a na prvoligaškoj razini je četvrti sudac, a mjerodavni su htjeli iskusnog suca za derbi, u Rovinju se nije snašao kako se to moglo očekivati. Nije bio naklonjen niti jednoj momčadi, no nije imao ujednačen kriterij, a i krivo je procijenio niz slučajeva na terenu pa je to izazvalo revolt na obje strane i unosilo nepotrebnu nervozu.

Da je kojim slučajem već u ranim minutama susreta dao do znanja tko je sudac, tko će voditi susret, sve bi mu poslije toga bilo lakše. No, kako je to propustio, djelomično je izgubio konce igre. Na to nije utjecalo igranje rukom Gračiča u svom kaznenom prostoru koje je bilo neosporno, tu je prvi pomoćni sudac bio u glavnoj ulozi i on je dao do znanja da se ruka dogodila, ali i da nije bila kažnjiva. Naknadnom provjerom snimke vidljivo je da ruka igraču nije bila uz tijelo te da su oba suca morala vidjeti što se dogodilo i pokazati na kazneni udarac. Time su napravili veliku grešku, koja u konačnici nije utjecala na krajnji ishod.

Naravno da su domaćini doslovno poludjeli nakon tog događaja, gotovo su svi opkolili suce, a kao vinovnik nemilih scena proglašen je Lazar Peev. Sudeći po zapisniku, kazna bi mogla biti veća jer osim prostačkog vrijeđanja oba suca, glavnog suca vukao je za dres, a teren je napustio uz agresivno i bezobrazno ponašanje. Čak se kasnije vratio na tribinu gdje nije bio nimalo miran.

Pobjeda karaktera

I, kako to obično biva, upravo je to isključenje donijelo preokretu u igri. Uljanik je stao, Rovinj krenuo jače ka golu gostiju i to ih je nagradilo. Mogao je gostujući trener "zatvoriti" utakmicu, no upravo igrač više u polju stvarao je lažan dojam. Možda ga je to i nagnalo da pokuša "zatvoriti" susret, ali na drugačiji način, s još jednim pogotkom. Prilika za to nije bilo, čak štoviše. Rovinj je izgledao bolje s desetoricom i vrlo brzo tu činjenicu pretvorio u neriješeni rezultat, a kasnije i u pobjedu. Iako su do tada prijetili tek jednom i to u samom začetku susreta.

Dok se kod prvog pogotka Rovinja ne može nikoga direktno kriviti u redovima pulskih "brodograditelja", Vidan je bio najviši u skoku buketa igrača te glavom pogodio iz blizine, pobjednički pogodak greška je mladog vratara Juraka. Pomalo bespotrebno je istrčao, što još mlađi Šerifović nije propustio iskoristiti i lob udarcem, kakvog su prije toga nisu iskoristili Simeunović i Batelić na drugoj strani, pogodio za veliku pobjedu karaktera Rovinjaca, koja ih je u zadnjem kolu jeseni podignula na prvo mjesto ljestvice kao jedinu momčad koja nije pretrpjela niti jedan poraz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter