TREĆA NL ZAPAD

"Kovari" zaustavili Uljanikov niz

| Autor: Branko BIOČIĆ
NAČEO MREŽU "BRODOGRADITELJA" - Toni Rudan (desno) u duelu sa Sebastianom Jokićem (Snimio Danilo Memedović)

NAČEO MREŽU "BRODOGRADITELJA" - Toni Rudan (desno) u duelu sa Sebastianom Jokićem (Snimio Danilo Memedović)


Gradski stadion. Gledatelja 250. Sudac: Luka Milković (Viškovo). Pomoćnici: Balen i Perkov (oba Rijeka). Strijelci: 1:0 Rudan (32), 2:0 Juričić (58-11m), 2:1 Topić (88). Žuti kartoni: Bilić, Biljuh, Rudan, Solari, Golja (Rudar), Jo, Mašović, Rojnić (Uljanik).

RUDAR: Blažina, Načinović, Golja, Juričić (od 73. Solari), Rudan (od 89. Salihović), Bilić (od 80. Božićević), Dadić, Kurtić, Karić (od 89. Halilčević), Hrvat( od 73. Licul).

ULJANIK: Fallata, Rojnić, Ramadani, Gobbo (od 73. Veličković), Jokić, Topić, Posavec (od 46. Mašović), Jereb, Giljanović, Raković, Jo (od 46. Batelić).

Prvi udarac pogodak

Pobjednički niz Uljanika od šest uzastopnih proljetnih pobjeda zaustavljen je u Labinu. Gosti su ovdje odigrali svoju posljednju gostujuću utakmicu pa ih sada očekuju samo domaće utakmice u kojima će pokušati nadoknaditi izgubljene bodove u utrci s vodećim Krkom, koji im bježi tri boda. Labinjani su, pak, zabilježili treću uzastopnu pobjedu, u prethodne dvije utakmice do punog plijena stigli su u sučevoj nadoknadi, ali su u ovoj hrabrom i borbenom igrom sve riješili na vrijeme, unutar 90 minuta.

Bila je to utakmica s dva različita poluvremena. U prvom se igralo slabo i rastrgano, bez pravih akcija i prilika, uglavnom između dva 16-erca. Gosti su imali nekoliko opasnih ubačaja iz kornera, ali su golmani bili bez posla. Uljanik je imao lakšu terensku inicijativu i kontrolirao sredinu, ali nije uspio nijednom uputiti udarac u okvir gola i tako ugroziti Blažinu. Rudar je pokušavao kontrama i igrajući na svog najboljeg strijelca Juričića, a prvi udarac prema golu Uljanika pretvorio je u vodstvo. Paolo Juričić je ovoga puta bio asistent, u 32. minuti iskosa je pronašao Rudana, koji iz blizine gura loptu u mrežu za 1:0. U 37. je Giljanović neometano pucao glavom, ali bio je to mlak udarac pa je vratar Rudara bez problema uhvatio loptu. Bilo je to poluvrijeme za zaborav.

Življi nastavak

Nastavak je donio puno življu i zanimljiviju utakmicu. Već u 48. minuti nakon što je Hrvat neuspješnim klizajućim startom pokušao zaustaviti Jokića i tako ispao iz igre, napadač Uljanika propustio je lijepu priliku za poravnanje. Pucao je iskosa unutar 16 metara, ali pored suprotne vratnice. Gosti su pokušavali izjednačiti, ali opet nisu uspijevali stvoriti prave prilike za gol. Juričić je u 55. minuti pucao s ruba 16-erca, ali pravo u vratara Uljanika. Minutu kasnije Rudar je povisio na 2:0. Ramadani je pred svojim golom pokosio Bilića, kojeg je povratnom loptom uposlio Načinović pa je sudac Milković opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Juričić, iako se vratar Fallata Abdulaziz bacio na pravu stranu, Juričićeva je lopta u donji desni kut bila jaka i precizna. Nekoliko minuta kasnije Toni Rudar je u 16-ercu Uljanika promašio cijelu loptu i odmah u kontranapadu Uljanika zaradio žuti karton. Gosti su pritisnuli, ali je obrana Rudara na čelu s Načinovićem, Kurtićem i Dadićem uspješno odolijevala napadima gostiju i otklanjala svu opasnost.

Veličković je odmah nakon ulaska u prvom kontaktu s loptom s nekih 20 metara pogodio vratnicu. Sjajnim udarcem, s gotovo 35 metara, Topić je u samoj završnici eurogolom uspio smanjiti na 2:1. Na kraju čarke među igračima, a u gužvi su žute kartone zaradili Golja i Rojnić. Borbeni i maksimalno angažirani Rudari uspjeli su na kraju sačuvati svoju prednost, i dalje su Načinović, Dadić i Kurtić čistili sve ispred Blažine. Posljednju priliku na utakmici za eventualnu podjelu bodova imao je u sučevoj nadoknadi Giljanović, ali je s deset metara pucao preko gola. Zaslužena pobjeda vrlo dobrog Rudara, a od gostiju koji pucaju na prvo mjesto više se očekivalo, posebice u prvom poluvremenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter