TREĆA NL ZAPAD

Nogometaši Buja pobijedili nakon punih šest kola. Enis Šoškić i Kalizan pogodili za trobod

Buje- Kraljevica 2:0 (1:0). S po jednim pogotkom u svakom poluvremenu ovog su puta Buježi odigrali na rezultat, iako im ni igra nije bila loša. To se isto može reći i za goste koji su igrom parirali, ali ne i golovima, a oni se u konačnici broje

| Autor: Boris VIDULIN
STRIJELAC PRVOG GOLA - Enis Šoškić i Krsto Sotošek (snimio Milivoj MIJOŠEK)

STRIJELAC PRVOG GOLA - Enis Šoškić i Krsto Sotošek (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nakon šest kola bez pobjede Buje su konačno odigrale onako kako se od njih očekuje i porazile Kraljevicu koja to nije doživjela onih istih šest kola.

Frnjokula Šoškića

S po jednim pogotkom u svakom poluvremenu ovog su puta odigrali na rezultat, iako im ni igra nije bila loša, no to se isto može reći i za goste koji su igrom parirali, ali ne i pogocima, a oni se u konačnici broje. Kraljevica je djelovala bolje u samom startu susreta, Mendrila, Mohorić i Koncijan imali su prilike, što glavom što nogom, ali su bili neprecizni, dok se domaći nogometaši nisu uspijevali približiti zoni udarca i ostali su bez i jedne prilike sve do isteka pola sata igre.

Tada je Vukelić gurnuo jednu loptu prema Stritaru na lijevoj strani, on je utrčao u kazneni prostor i prizemnom loptom uposlio Enisa Šoškića koji je na pet metara natrčao i pogodio mrežu. Vratar je uspio nejak udarac, komentator bujskih utakmica reći će da je to bila jedva "frnjokula", uhvatiti, no lopta mu se nekako izmigoljila iz ruku za 1:0. Nakon pogotka Buje su djelovale puno bolje, nisu imale šanse za pogodak, ali su barem zadržale protivnika podalje od svog gola.

Precizni Kalizan

Nastavak je bio preslika prvog dijela. Ponovo su u jednom trenutku, početkom drugih 45 minuta, gosti za nijansu aktivniji. No, Stanišić i Mohorić bili su neprecizni, a na drugoj strani Bartulović ne pogađa zicer. Bertoša mu je poslao loptu na pet metara od gola, on je tamo bio posve sam, gol je bio prazan i samo je morao skrenuti loptu u mrežu. No, to za njega nije bilo "samo".

Krenuo je na loptu, ali ju je promašio. Iz te lagane dominacije izrodila se i prilika Enisa Šoškića kada je pucao pod gredu, a vratar obranio, ali i udarac Kalizana s vrha kaznenog prostora. Ovog puta pucao je nisko i vratar nije imao prilike zaustaviti loptu koja je zastala u suprotnoj maloj mrežici za 2:0. Do kraja još su gosti jednom zaprijetili, no Milanović je na vratima bio nesavladiv i sačuvao "čistu mrežu" i zasluženu pobjedu nakon više od 550 minuta igre.

Gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac: Toni Zrno (Medulin) 6,5. Pomoćnici: Starčević (Štinjan), Dizdarević (Radmani). Strijelci: 1:0 En. Šoškić (35'), 2:0 Kalizan (78'). Žuti kartoni: Vukelić, Bojić, Bertoša, Kalizan (Buje), F. Znamenaček, Srok (Kraljevica).

BUJE: Milanović 7, Maslić 7, Šepić 7 (od 46. Bartulović 6,5), Vukelić 7,5 (od 88. Vukoje -), Stritar 7 (od 62. Kalizan 7), Bojić 6,5, El. Šoškić 6,5 (od 46. Krizmanić 6,5), Fakin 6,5, Prodan 7, En. Šoškić 7, Bertoša 6,5.

KRALJEVICA: Božičković 6,5, Depeder 6, Kocijan 6, Mohorić 6,5, Petrinović 6,5, B. Znamenaček 6,5, Mendrila 6,5, F. Znamenaček 6,5 (od 84. Vujnović -), Čabrija 6 (od 72. Paljokaj -), Sotošek 6 (od 62. Ribarić 6), Stanišić 6 (od 72. Tarle -).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter