DRUGA NL

Iza nogometaša Jadrana sedam je dana pripremnog perioda za nastavak prvenstva. Želja je biti izvan opasne zone

| Autor: Boris VIDULIN
OZLJEDA ZABRINJAVA - Igor Lepinjica (snimio Milivoj MIJOŠEK)

OZLJEDA ZABRINJAVA - Igor Lepinjica (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Iza nogometaša Jadrana sedam je dana pripremnog perioda za nastavak prvenstva u Drugoj NL gdje trenutno zauzimaju jedanaesto mjesto od šesnaest momčadi, što trener Dalibor Šuran smatra dobrim rezultatom, iako baš uvijek postoji onaj - "ali".

- Ali žalim za najmanje šest pa do deset bodova koje smo izgubili u onim zadnjim minutama ili čak sekundama kada se samo čekao posljednji sučev zvižduk. Dogodilo se to već u prvom kolu u Hrvacama pa doma protiv Bjelovara i Zrinskog.

S Trnjem smo kod 3:2 imali dvije velike prilike pa primili pogodak za 3:3, a isto se dogodilo i u Krapini protiv Zagorca. Krenuli smo u ligu s puno nepoznanica, nemoguće je bilo pripremiti susret ako želiš analizirati i protivnika jer s većinom njih nismo baš nikada igrali. U takvim okolnostima, računajući i ovo prije izrečeno, mogu reći da smo napravili dobar posao. Veselim me što većim dijelom prvenstva nismo razočarali. Igrali smo onako kako sam ja i očekivao.

Moram samo naglasiti prvi dio susreta u Sesvetama i Dugom Selu gdje nismo bili pravi, nismo se snašli i protivnik je vrlo brzo poveo s više golova razlike pa se kasnije bilo teško vratiti. Kako se bližio kraj prvog dijela sezone tako je na naplatu dolazio i mali broj igrača pa smo se krpali i to mogu označiti kao minus ove jeseni, rekao je Dalibor Šuran.

Najefikasniji u ligi

Iako je razgovor treba najaviti početka drugog dijela sezone, stalo se vraćao na prvi dio.

- Ugodno me iznenadilo da imamo daleko najbolji napad lige. Postigli smo 30 pogodaka kao momčad koja je u donjem dijelu ljestvice i nije to da smo nekom dali osam golova pa onda tri kola ništa, bilo smo konstantni i u svih petnaest kola barem smo jednom zatresli mrežu protivnika. Sve to govori da igramo napadački, za gol više i to pridonosi atraktivnosti i to je dobro, ali isto tako primili smo čak 32 pogotka. Samo su Zagorec i Međimurije lošiji od nas i tu se mora dogoditi promjena.

Jednu je učinio tri kola prije kraja jeseni.

- Imali smo problema sa stoperima, loša forma, ozljede i manjak treninga pa sam Patrika Srzentića koji je došao na posudbu iz Orijenta 1919 kao napadač, prebacio u zadnji red i tu prvu utakmicu protiv Grobničana bio je među boljima, a sljedeću u Krapini najbolji. Svaka mu čast kako se prilagodio. Razgovarao sam s njim i objasnio mu situaciju. On se nije usprotivio, učinit će sve za momčad pa ću ga vjerojatno i dalje koristiti kao srednjeg braniča, naglasio je Šuran.

Ponovo je više odlazaka nego dolazaka u svlačionicu.

- Nema više Filipa Filipovića koji je u zadnje vrijeme igrao jako dobro u napadu i definitivno će nam nedostajati, no želio se vratiti u Austriju i nema potreba da ga spriječimo u tome. Nema Paola Benobića kojeg poslovne obaveze sprječavaju da kvalitetno trenira, a kada to čini onda je vrhunski branič. Tu treba pridodati i Adama Mofardina, Vedrana Radmana te Stefana Ilića koji su ozlijeđeni i trenutno ne treniraju pa je jasno da smo vrlo oskudni u broju.

Novo lice je samo Ivan Macan koji je došao iz Opatije i jako mi je drago da je postao dijelom naše svlačionice. On je bio naša želja već neko vrijeme, a sada su se poklopile stvari i došao je na "Velog Jožu". S nama treniraju i Valentino Banić te Andrea Banić koji su zapravo naši igrači. Valentino će se sigurno vratiti u Funtanu, tamo će igrati i napredovati jer je to već sada jako vidljiv napredak od kada je zadnji put trenirao s nama i pratiti ćemo ga, a za Andreu još nismo donijeli odluku.

Konačno su zdrava i odmorna dva igrača iz Saudijske Arabije koje nisam mogao koristiti u jesen zbog ozljeda pa se nadam da će se konačno pokazati u pravom svijetlu te da će nam biti od pomoći. I to je to, malo s obzirom da se u subotu na utakmici ozlijedio i Igor Lepinjica, kao i na dugi drugi dio sezone, ali ipak vjerujem da će nam se vrlo skoro pridružiti još pokoje ime.

Start 25. veljače

Vjeruje i da će popraviti igru u gostima.

- Ja bi volio da igramo isto i u Poreču i u gostima, ali je to nemoguće. Prije svega protivnik se drugačije postavi, ali i mi u utakmicu ulazimo pomalo bojažljivo i s puno respekta. Analizirao sam te igre u gostima i uvidio da jako rano primimo pogodak, ponekad i dva pa onda unatoč činjenici da se priberemo i počnemo igrati onako kako znamo, ne uspijevamo izjednačiti jer su to sve iskusne momčadi.

Zadovoljilo bi ga kada ovog proljeća ni u jednom trenutku ne bi bili u zoni ispadanja.

- Dva kluba ispadaju izravno, a jedan kroz kvalifikacije i siguran sam da smo kadri to izbjeći. Ovo je za nas ipak puno jača liga, puno jači protivnici i ne treba sada robovati nekim pozicijama, samo da se ne dovedemo u određeno igranje pod pritiskom kako bude sezona odmicala.

Želimo ponoviti igru iz jeseni, pokušati biti koncentriraniji u onim zadnjim minutama i malo agresivniji u početnim minutama na gostovanju i bit će to dobro, najavio je Dalibor Šuran te naglasio kako prvenstvo počinje u srijedu 25. veljače kada ugošćuju Hrvace, a onda imaju tri uzastopna gostovanja, kod Bjelovara, Zrinskog i Međimurja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter