JEDRENJE

U medulinskom akvatoriju startalo Otvoreno PH za optimiste: NASTUPA ČAK 211 NATJECATELJA IZ DEVET DRŽAVA

Odjedrena su dva plova nakon kojih vode njemački jedriličari. Najbolji hrvatski predstavnik je četvrtoplasirani Roko Čepić Zokić iz splitskog Labuda, dok je petoplasirani Marko Puljiz iz Uljanika. U konkurenciji jedriličarki u vodstvu je Una Krivić iz Uljanika koja je ujedno i najbolja djevojčica do 12 godina

| Autor: Roberto CAR
Optimisti žure prema regatnom polju (Snimio Milivoj Mijošek)

Optimisti žure prema regatnom polju (Snimio Milivoj Mijošek)


Hrvatska i europska jedriličarska krema, barem kad je riječ o najmanjoj klasi - optimist, od jučer do utorka boravi u Medulinu. Naime, Autokamp Medulin domaćin je trećeg izdanja CSC Cupa-Memorijal Antolić-Ćesić, organizaciju kojega potpisuje pulski JK Uljanik. Ove se godine ova memorijalna regata vodi kao Otvoreno prvenstvo Hrvatske u klasi optimist (do 16 godina). Do nedjelje se održava flotno prvenstvo Hrvatske, dok će se u ponedjeljak i utorak održati ekipno prvenstvo Hrvatske u kojem naslov brane upravo "uljanikovci".

Jučer je, prvog dana flotnog prvenstva, na more izašla impresivna brojka od 211 natjecatelja iz čak devet zemalja. Osim najboljih hrvatskih jedriličara i jedriličarki, nastupili su i natjecatelji iz Njemačke, Ukrajine, Švicarske, Češke, Slovačke, Italije, Srbije i Poljske. Odjedrena su dva plova u sve tri skupine, crvenoj, plavoj i zelenoj, nakon kojih vode njemački jedriličari. Najbolji hrvatski predstavnik je četvrtoplasirani Roko Čepić Zokić iz splitskog Labuda, dok je petoplasirani Marko Puljiz iz Uljanika najbolji istarski predstavnik, a branitelj naslova Tristan Tol iz pulske Vege je na 13. mjestu. U konkurenciji jedriličarki nakon dva plova u vodstvu je Una Krivić iz Uljanika koja je ujedno i najbolja djevojčica u konkurenciji do 12 godina.

Rezultati nakon dva plova, ukupno: 1. Lukas Wagner 4, 2. Moritz Wagner 5, 3. Paul Sigge (svi Njemačka) 5, 4. Roko Čepić Zokić (Labud) 5, 5. Marko Puljiz (Uljanik) 7, 13. Tristan Tol (Vega) 16, 17. Jakov Močinić (Uljanik) 18, 18. Vito Fili (Vega) 20, 20. Una Krivić (Uljanik) 21 i 1. jedriličarka do 12 godina, 23. Ema Grabar (Uljanik) 22 i ujedno 3. jedriličarka, 25. Edi Jurman (Uljanik) 23.

Jedriličarke: 1. Una Krivić (Uljanik), 2. Olga Lubianska (Ukr), 3. Ema Grabar (Uljanik). Do 12 godina: 1. Burda František (Češ).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater