JEDRENJE

Prva ovogodišnja regata CRO ORC D-Marin Cupa ovog vikenda u Zadru

| Autor: Glas Istre
Regata CRO ORC D-Marin Cup

Regata CRO ORC D-Marin Cup


Jedriličarski klub Uskok i D-Marin Borik ovoga će vikenda ugostiti prvu ovogodišnju regatu CRO ORC D-Marin Cupa. U subotu i nedjelju, odnosno 12. i 13. ožujka, osam posada iz Hrvatske i Slovenije odmjerit će snage u Zadarskom kanalu, u štap polju na kojem su predviđena tri jedrenja i jedan navigacijski plov. Predviđeno vrijeme prvog starta je u 11 sati, budu li to dopuštali vremenski uvjeti.

Drago nam je što još jednu sezonu ORC regata otvaramo upravo u marini D-Marin Borik. Ovakva su natjecanja sjajna prilika za promociju ne samo jedriličarskog sporta, već i samih destinacija u kojima se ona održavaju. Iz tog razloga, u D-Marinu aktivno radimo na realizaciji ovakvih aktivnosti već nekoliko godina, s ciljem da damo svoj doprinos u dodatnom razvoju nautičkog turizma u Hrvatskoj, kao i pozicioniranju naše zemlje kao jedne od top destinacija za jedrenje u Europi“, istaknuli su iz D-Marin Grupe.

Regata CRO ORC D-Marin Cup

ORC International se u Hrvatskoj primjenjuje više od dvadeset godina, a riječ je o sustavu razvrstanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva. Zahvaljujući ovom sustavu, različite se jedrilice izjednačavaju te se posadama omogućuje izjednačeno natjecanje, bez obzira na vrstu i veličinu jedrilice.

I ove godine nastavljamo uspješnu suradnju s D-Marinom koji se i na ovaj način pokazuje promotorom regatnog jedrenja u krstašima. Zahvaljujući ovoj suradnji mnogo lakše je održavati visok nivo natjecanja, pogotovo u organizacijskom pogledu, jer na ORC regatama sudjeluju stvarno najbolje posade u krstašima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Nakon regate u Zadru, nastavljamo s Kupom u Šibeniku, a ako se D-Marin pojača još nekom akvizicijom, rado ćemo organizirati regatu i na toj destinaciji“, naglasio je predsjednik udruge ORC jedriličara Luka Šangulin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater