KRISTIJAN PAVIĆ

Tradicija ljubavi i brige za more i okoliš

ACI je preuzeo odgovornost pronalaženja konkretnih rješenja, pri čemu nismo iznjedrili samo kratkoročne solucije, već smo kontinuiranim strateškim investicijama u infrastrukturu, uslugu i digitalnu transformaciju, Hrvatskoj pružili najluksuznije, tehnološki najnaprednije i ekološki najodrživije marine na Mediteranu te započeli kapitalne strateške projekte za budućnost domaćeg nautičkog turizma.

| Autor: Danijela BAUK
Kristijan Pavić, predsjednik uprave, ACI (Snimio: Vedran Karuza)

Kristijan Pavić, predsjednik uprave, ACI (Snimio: Vedran Karuza)


Tijekom cijele ove poslovne godine, a posebice na dan 1. srpnja, ne obilježavamo samo jubilej jedne od hrvatskih kompanija, već slavimo važnu i respektabilnu 40. obljetnicu od povijesne prekretnice za našu zemlju i naš nacionalni turizam – koji je ujedno nositelj čitave domaće ekonomije i nacionalne konkurentnosti Republike Hrvatske. Tog 1. srpnja 1983. godine, ideja o jedinstvenom nacionalnom lancu marina postala je stvarnost, a danas se kao narod i nacija s ponosom možemo pohvaliti činjenicom da je ta vizija stasala u najveći lanac marina na Mediteranu i regionalnog predvodnika u nautičkom turizmu – ACI.

Stabilnost i u teškim vremenima

Tijekom posljednjih 40 godina, svijet je zabilježio najdrastičniji tehnološki i društveni napredak u čitavoj povijesti čovječanstva, a sukladno s tim su se mijenjali trendovi, navike i preferencije ljudi, pri čemu je upravo nautički turizam postao sinonim za luksuz, užitak i kvalitetu odmora. Kao takav, nautički turizam danas predstavlja najelitniji i najunosniji oblik turizma, a ACI je, u sinergiji s većinskim vlasnikom; Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima, kontinuiranim praćenjem i postavljanjem trendova kroz svoju 40 godina dugu povijest Hrvatsku pozicionirao u sam vrh nautičkog turizma. Ove globalne promjene do punog su izražaja došle u posljednjih nekoliko godina, kada smo se susreli s dotad nezamislivim okolnostima pandemije COVID-19, sve zahtjevnijim potrebama i očekivanjima gostiju, sve većim tehnološkim zaokretom u gotovo svim mogućim industrijama te naposljetku – izuzetno velikom potrebom za održivijim poslovnim modelima, posebice u turizmu uslijed rekordne globalne potražnje.

Kristijan Pavić, predsjednik uprave, ACI (Snimio Vedran Karuza)Kristijan Pavić, predsjednik uprave, ACI (Snimio Vedran Karuza)

Kao najveći lanac marina na Mediteranu i predvodnik domaćeg turizma, ACI je preuzeo odgovornost pronalaženja konkretnih rješenja, pri čemu nismo iznjedrili samo kratkoročne solucije, već smo kontinuiranim strateškim investicijama u infrastrukturu, uslugu i digitalnu transformaciju Hrvatskoj pružili najluksuznije, tehnološki najnaprednije i ekološki najodrživije marine na Mediteranu te započeli kapitalne strateške projekte za budućnost domaćeg nautičkog turizma. U tom procesu, ACI se profilirao i kao regionalni predvodnik zelene energetske tranzicije nautičkog turizma, a na tragu duge tradicije ljubavi i brige prema moru i okolišu, vlastiti primjer odgovornosti i poštovanja prema moru prenosimo i budućim generacijama, kojima naše more ostavljamo u nasljeđe.

Veliki iskoraci

U posljednjih nekoliko godina ostvareni su veliki iskoraci u svim područjima djelovanja, popraćeni i izvrsnim poslovnim rezultatima. Pritom s ponosom ističemo ACI marinu Rovinj, najmoderniju i najluksuzniju marinu u Hrvatskoj i nositeljicu prestižnih pet sidara, čiji je nedavni projekt rekonstrukcije nagrađen brojim nagradama kao što su Rexpo 2019. Best New Investment Award, Marina no1. te nagradom Kolos, najprestižnijim domaćim priznanjem za građevinu i arhitekturu. Novo lice i naličje dali smo i ACI marini Dubrovnik, koja je u sklopu 4,6 milijuna eura vrijedne sveobuhvatne rekonstrukcije dobila više od 230 metara nove obale za uplovljavanje i prihvat četiri do pet metara duljih plovila nego dosad te potpuno novu infrastrukturu, od vodovoda i odvodnje pa sve do elektromreže, instalacija i rasvjete. Strateški iskorak ostvaren je i u ACI marini Korčula, koja je u sklopu 3,3 milijuna eura vrijedne investicije dobila potpuno novi lukobran, čime je razina sigurnosti i kvalitete usluge podignuta na sasvim novu razinu, a oblaganjem lukobrana u kamen marina se u potpunosti uklopila u vizualni identitet grada. Sve što znamo i umijemo tek ćemo demonstrirati izgradnjom ACI marine Rijeka koja će ujedno biti najveći nautički projekt u povijesti Hrvatske, prostor Porto Baroša otvoriti za građane Rijeke, a grad Rijeku snažno ucrtati na nautičkoj i turističkoj karti svijeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter