ZAGREB

Završena opća specijalizacija animatora za Zagrebačku nadbiskupiju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon pet vikend-susreta "Temeljne formacije" u Franjevačkom samostanu u Jastrebarskom završena je opća specijalizacija animatora za Zagrebačku nadbiskupiju, priopćio je u srijedu Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

 Mladi animatori su, kako se navodi, na specijalizaciji učili o važnosti organizacije i komunikacije, kreativno se izražavali izrađujući razne rukotvorine te uvježbavali nove plesove i banseve. 
 Animatori instruktori pripremili su predavanja o radu po dobi te kako raditi s prvopričesnicima i krizmanicima, napominje Ured i dodajee kako je naglašena važnost preventivnog sustava u odgoju mladih pa su prikazani načini kako djeci i mladima približiti biblijske tekstove u radionicama i igrama.
 Animatori su se, ističe, upoznali i s načinom izradbe kateheze, pripremom oratorija te pisanjem vijesti i korištenjem društvenih mrežama u svrhu informiranja i promocije svojih župa. 
 Ured napominje kako su instruktori mladima približili liturgiju govoreći o ulozi ministranata, čitača i zbora te o načinu rada sa spomenutim zajednicama. 

Na specijalizaciji je sudjelovalo 28 mladih iz 16 različitih župa, a program je vodilo 12 animatora instruktora, uz pomoć i potporu nadbiskupijskog povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini