ZAGREB

Završen "Sound of Hope" - prvi ciklus 7. Zagreb Guitar Festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prvi ciklus 7. Zagreb Guitar Festivala pod nazivom "Sound of hope" pokazao je da publiku zanima kvalitetna klasična glazba što je potvrdila velikim odazivom na tri koncerta održana u razdoblju od 14. do 20. lipnja.

Koncerti su održani na na terasi zagrebačkoga Boogaloo Cluba, a na trećem u nizu u nedjelju, 20. lipnja, nastupili su Lovro Peretić, mladi pobjednik EuroStrings natjecanja, svojevrsne "Eurovizije gitare", te mladi hrvatski bend Ad Hoc.

Drugi festivalski ciklus planiran je tijekom ljetnih mjeseci ,a priprema se pet koncerata mladih talentiranih gitarista iz cijeloga svijeta, priopćila je u ponedjeljak PR agencija 404.

Festival je 14. lipnja  otvorio svjetski poznati, po mnogima najbolji gitarist svijeta u gypsy stilu, Biréli Lagrène koji je pozornicu dijelio s Matom Matišićem.

Dan kasnije, 15. lipnja, publika je uživala u zvucima gitare Miroslava Tadića, te violine koju je svirala Yvette Holzwarth, violinistica čije su se skladbe mogli slušati u mnogim filmskim djelima.

Za sjajnu atmosferu na kraju festivala pobrinuli su se pak Lovro Peretić i bend Ad Hoc.

"Tri fantastične ljetne večeri su za nama. Odaziv publike i atmosfera koju smo napravili nadmašila je sve što smo očekivali. Publika je uživala u ljetnim večerima na otvorenoj terasi uz vrhunske svjetske glazbenike koji su nas još jednom podsjetili koliko veliku ulogu glazba ima u našem društvu", istaknula je voditeljica Zagreb Guitar Festivala Ružica Gelo Ciglenečki..

Vjeruje da će publika uživati i u drugom ciklusu Festivala, koji je planiran u ljetnim mjesecima.

Festival je prije prije sedam godina pokrenula Ružica Gelo Ciglenečki radi toga da učenici njezine školu koju je osnovala s Borisom Ciglenečkim, a koji su se natjecali po festivalima, pokrenu i svoje natjecanje kako bi imali više prilika da pokažu svoje talenate.

Nakon dvije festivalske godine prijavili su festivalsku ideju na jedan EU fond i tako je Zagreb Guitar Festival postao osnivač EuroStringsa. To je prva europska platforma klasičnih gitarista koja okuplja dvadesetak europskih festivala gitare i deset vanjskih partnera iz Amerike te Kine.

Kako je istaknula Gelo Ciglenečki, ovogodišnjim festivalom klasične gitare željeli su pomoći cijeloj glazbenoj industriji da nakon duge pauze ponovno stane na noge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum