ZAGREB

Zagrebačka filharmonija poziva na "koncert na dar" u petak 23. rujna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Orkestar Zagrebačke filharmonije održat će u petak 23. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu čileanskog nacionalnog praznika uzvratni koncert prijateljstva Hrvatske i Čilea, besplatan za sve ljubitelje klasične glazbe, na kojemu će ugostiti umjetnike iz Čilea.

Kako ističu iz Filharmonije, koncem svibnja 2022. godine povodom Dana državnosti RH, hrvatsko veleposlanstvo u Čileu organiziralo je koncert "Čile i Hrvatska ujedinjeni u glazbi", koji se održao u Gradskom kazalištu Las Condes.

Koncert je rezultat opsežne suradnje VRH Santiago i Ministarstva vanjskih poslova Čilea, Uprave za kulturu povodom obilježavanja tridesete godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Čilea i Hrvatske.

Koncert "Čile i Hrvatska ujedinjeni u glazbi" u Santiagu izveo je Nacionalni simfonijski orkestar Čilea pod ravnanjem šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, maestra Dawida Runtza, a kao solist je nastupio Nikša Bobetko vođa dionice kontrabasa.

Koncertom u Zagrebu, koji će se održati u petak 23. rujna, Zagrebačkom filharmonijom ravnat će stalni dirigent Nacionalnog simfonijskog orkestra Čilea, maestro Rodolfo Saglimbeni, a kao solist nastupit će renomirani čileanski pijanist Luis Alberto Latorre.

U programu su Koncert za klavir i orkestar Witolda Lutoslawskog, Tema s varijacijama iz suite br.3 Petra Iljiča Čajkovskiog i skladba Tramas discontínuas, Aliosha Solovera, skladatelja hrvatskog podrijetla.

Koncert će se održati u prigodi čileanskog nacionalnog praznika (Fiestas Patrias), te je ulaz slobodan za sve ljubitelje klasične glazbe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini