ZAGREB

U ZPC-u premijera predstave "Shake it off" Brune Isakovića i Mije Zalukar

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Plesna predstava "Shake it off" koreografa i plesnih umjetnika Brune Isakovića i Mije Zalukar, koja istražuje vibracije i titraje fizičkog naboja izvedbenih tijela u prostoru, premijerno će biti postavljena u srijedu, 27. listopada, u Zagrebačkom plesnom centru.

Kako se ističe u najavi, plesna predstava "Shake it off" atmosferu gradi u fizičkom naboju vibracija i drhtaja. Sve se sastoji od vibrirajućih čestica. Kvantna fizika govori o onim najmanjim koje vibriraju u praznini, što je stalno stanje svega što postoji.

Kvaliteta i intenzitet vibracije određuje sve oblike i prirodu svih stvari. Sve nezaustavljivo vibrira. Naše (re)akcije su satkane od vibracija koje neprestano izmjenjuju svoj intenzitet i nose u sebi komunikativan element prema neposrednoj okolini kao i o načinu na koji (ne)propuštamo vanjski svijet prema vlastitoj srži. Instinktivno reagiramo na izvor i smjer podrhtavanja koje prolazi kroz našu svijest, tijelo, prostor oko nas, kao i kroz samu strukturu društva.

Svi elementi tih vibracija, drhtaja, tremora, tréšnji, kao i njihovi razlozi, stoje već upisani u našu intuiciju.

"Shake it off" kroz titraj ponavljajuće akcije neprekidno (ra)stvara međuovisnost izvedbenih tijela i zasićuje prostor sa značenjima i pokretom koji neprestano treperi.

Autori predstave su Bruno Isaković i Mia Zalukar, a izvode je Marta Habulin, Ema Crnić, Una Matija Štalcar Furač, Šimun Stankov, Silvija Dogan i Mateja Miković.

Oblikovanje svjetla potpisuju Saša Fistrić i Anton Moduršan, a zvuka Alen i Nenad Sinkauz.

Predstava je produkcija udruge Domino, uz financijsku podršku: Island Connect, Mreža izvedbenih umjetnosti, Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija RH, Kultura Nova.

Program se održava u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom u programskoj kategoriji nerezidencijalnog programa.

Kapacitet dvorane, prema epidemiološkim mjerama, ograničen je na 50 osoba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom