RIJEKA

U riječkom HNK premijerno prikazan mjuzikl "Poljubi me, Kato!"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mjuzikl "Poljubi me, Kato" premijerno je prikazan u četvrtak je na sceni riječkog HNK Ivan pl. Zajca, u izvedbi svih umjetničkih ansambala - Talijanske i Hrvatske drame te Opere i Baleta.

Režiju i koreografiju potpisuje Tihana Strmački, glazbeno ravnanje Filip Gjuda, a autor novog prijevoda, prepjeva i adaptacije je Igor Weidlich.

Riječ je o komičnoj adaptaciji Shakespearove "Ukroćene goropadnice", hitu i klasiku "Kiss me, Kate" Belle i Samuela Spewacka, na glazbu i stihove Colea Portera.

Predstava u predstavi kroz ljubav, strast i komediju paralelno prati odnos glavnih glumaca „goropadnice“ i bivših supružnika, uz duhovit prikaz muško-ženskih odnosa.

Glavnu žensku ulogu, ulogu Lilli Vanessi, odnosno Katarine tumačila je Leonora Surian Popov, a njen partner, kao Bruno Cambieri i Petruccio, je bio Mirko Soldano.

U ostalim ulogama nastupili su Elena Brumini, Stefano Surian, Marko Fortunato, Nikola Nedić, Andrea Tich, Mario Jovev, Denis Brižić, Dražen Mikulić, Giuseppe Nicodemo, Andrea Tich, Jasmin Mekić i Vivien Galetta.

U predstavi su sudjelovale članice i članovi zbora Opere te ansambla Baleta.

Scenografkinja je Liberta Mišan, kostimografkinja Sandra Dekanić, oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić, a oblikovatelj zvuka Saša Predovan.

Mjuzikl će se od jeseni izvoditi i na talijanskom jeziku pod naslovom “Baciami, Cate”.

“Poljubi me, Kato” je prvi svjetski mjuzikl postavljen na riječkoj sceni - prvi put na staru godinu 1971. u dvorani Nebodera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater