SISAK

Trio Crisostomo i učenici zajedno za obnovu Glazbene škole Sisak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sisačka Glazbena škola Frana Lhotke, čije su zgrade u Sisku i Petrinji teško oštećene u potresu, nastavlja s donacijskim koncertima za obnovu školske zgrade, pa će tako u petak, 21. svibnja na koncertu u dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu nastupiti trio Crisostomo.

Trio Crisostomo, koji čine Krešimir Marmilić - violina, Matija Štajcar - violončelo i Biserka Krčelić - harfa, izvest će djela Andantinoa i Albrechtsbergera. 

Kao gosti nastupit će i mladi sisački glazbenici, učenici Glazbene škole: Andrej Vidović (klavir), Sara Kolar (violončelo), Barbara Srećković (klavir), Maja Batinjan (flauta), Ivona Konjetić (klavir), Mata Špišić (bisernica), Jan Vukelić (bariton) i Petra Kukavica (klavir).

Na programu su djela Matza, Nakade, Bacha, Poppa, Avksjenteva, Schuberta, Glinke, Glazunova, Saint-Saensa i Lovlanda, a učenike su za nastup pripremili nastavnici Dora Merle, Sanja Krivošić, Snježana Svečnjak, Lidija Ljubičić, Franjo Pečarić i Tihana Herceg Ivšić.

Organizator koncerta je Umjetnička organizacija Cadenza uz pokroviteljstvo HGZ-a. Cijena ulaznice je 100 kuna, a mogu se kupiti blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda.

Komorni trio Crisóstomo istaknuo se koncertima na ljetnim festivalima i nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika izuzetno bogatih iskustvom u izvođenju komorne glazbe. Čine ga glazbenici čija suradnja traje godinama u više sastava, objedinjeni u ansamblu Crisostomo, svojim su nastupima donijeli programsko osvježenje na našu koncertnu scenu te ih publika redovito ispraća ushićenjem i odobravanjem.

Izvrstan prijem ostvarili su i kod talijanske publike na Festival Udine Castello u Udinama gdje su nastupili u sastavu Zagreb Pallette ansambla. Brojne video zapise sa svojih koncerata objavili su na stranicama Youtubea. Crisóstomo, osim djela pisanih u originalu i u obliku obrada za njihov sastav, pažnju posvećuje i hrvatskim autorima koje često izvodi na svojim koncertima.

Donacije za obnovu objekata glazbene škole u Sisku i Petrinji mogu se uplatiti na posebni kunski i devizni račun: IBAN: HR6724070001500013152, SWIFT CODE: OTPVHR2X, poziv na broj: HR00  2021, uz opis: Donacije

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini