ZAGREB

Treći Festival Rocks&Stars @ Cave Romane s ukrajinskim orkestrom u završnici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Festival Rocks&Stars @ Cave Romane, koji se ove godine održava od 19. do 29. srpnja, uz ponajbolja imena iz svijeta glazbe u vrhunskome ambijentu najavljuje veliku završnicu u kojoj će pod okriljem orkestra Music for the Future nastupiti mladi glazbenici iz Ukrajine.

U sklopu trećeg po redu Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane, koji se održava u mjestu Vinkuran u Općini Medulin, ove će godine na pozornici starog rimskog kamenoloma Cave Romane koju okružuju visoke kamene stijene nastupiti Doris Dragović, Tomislav Bralić i Klapa Intrade, JM Jazz World Orchestra i Queen Real Tribute band.

Veličanstvena završnica festivala, protkana humanom notom, održat će se 29. srpnja velikim koncertom orkestra Music for the Future koji okuplja mlade glazbenike iz Ukrajine, najavljuju organizatori.

Orkestar je pokrenula organizacija Slovenski mladinski orkestar (SMO) u suradnji s Youth Symphony Orchestra of Ukraine i European Career Center for Artists Triple Bridge, a nakon što su u Ljubljanu iz Ukrajine evakuirane 142 osobe, od čega 82 glazbenika u dobi od sedam do 22 godine koji su u Sloveniju došli noseći svoju najvrjedniju imovinu, instrument.

Cilj je bio pod okriljem orkestra omogućiti mladim ukrajinskim glazbenicima da kroz glazbeno djelovanje prebrode traumu rata te da se na taj način pomogne njima i njihovim obiteljima. Ujedno, želja je svima potaknuti da se zaustave strahote i istovremeno ohrabre svi koji se bore za mir. Uz mlade glazbenike iz Ukrajine, na koncertu u sklopu Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane organizatori najavljuju i neka iznenađenja.

Festival će 19. srpnja otvoriti Doris Dragović, slijedi 20. srpnja, jazz koncert kada će nastupiti JM Jazz World Orchestra pod umjetničkim vodstvom Luisa Bonille, američkog trombonista, skladatelja i pedagoga. Orkestar čine 22 mlada vrhunska glazbenika iz 17 zemalja s pet kontinenta koje je međunarodni žiri izabrao kao najbolje među 143 prijavljena glazbenika.

Orkestar, projekt Međunarodne glazbene mladeži, djeluje već deset godina, a nastupio je na brojnim svjetskim priznatim festivalima. Unazad nekoliko godina nastupa i na grožnjanskom festivalu Jazz is Back! BP, koji je postao i stalna adresa Orkestra. Iz Orkestra najavljuju i goste iznenađenja koji su svi redom dobitnici Grammya. 

Tomislav Bralić i klapa Intrade nastupit će 21. srpnja. Queen Real Tribute 28. srpnja uprizorit će svevremenske hitove kultnoga benda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of