ZAGREB

Tabor Film Festival od 8. do 11. srpnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival održat će se od 8. do 11. srpnja u dvorcu Veliki Tabor, s novim vodstvom u svom 19. izdanju.

Nakon osamnaest godina u organizaciji Udruge za kulturu Gokul festival će od sad voditi produkcijski tim SABMARINE iza kojeg su Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković

Pored međunarodne i domaće kratkometražne konkurencije, organizatori najavljuju bogat popratni program.

Među ostalim, u ulozi voditelja Noći žive publike bit će glumac Josip Ledina,koji je igrao u seriji "Crno-bijeli svijet", a svoju je komičarsku vokaciju potvrdio u Teatru Exit, u predstavi "Fešta“.

Program Zagorski specijal, posvećen vezama Hrvatskog zagorja i filmske umjetnosti, donosi dokumentarni film Sergija Michielija o osebujnom samoukom zagorskom umjetniku Izidoru Popijaču Žigi, koji se bavi skulpturom i reljefom u dva izvorna materijala – glini i crnom hrastu kojeg pronalazi u koritu rijeke Bednje. 

Filmske retrospektive ugošćuju prošlogodišnje pobjednike u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji, portugalsku redateljicu Cristèle Alves Meire i hrvatskog animatora Natka Stipaničeva, koji će predstaviti neka od svojih najzanimljivijih ostvarenja.

Za djecu su pripremljene matineje s izborom najboljih filmova festivala KIKI.

Po riječima organizatora, festival ubuduće želi posvetiti još više pažnje studentskom filmu i mladim filmašima, a prvo poglavlje te festivalske smjernice otvara se posebnim programom ADU Shorts.

Predstavit će se filmovi Bojana Radanovića, Davida Gaše, Dore Brkarić, Eme Šajatović, Filipa Zadre, Jana Krevatina, Luciana Mirdite, Luke Galešića, Petra Vukićevića i Urha Pirca, studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. 

Festival donosi dva masterclassa - prvi, "Mad Lady's Shorts", vodit će dugogodišnji gost i prijatelj festivala, njemački filmski profesionalac Olaf Möller, dok će u drugom svoje znanje s polaznicima podijeliti Jelena Maksimović, jedna od najcjenjenijih regionalnih montažerki čije je umijeće montiranja prepoznato na mnogim svjetskim filmskim festivalima.

Kao zajednički nazivnik glazbenog dijela festivala izdvaja se plesna i elektronska glazba, te nastupi hrvatskih glazbenika i DJ-eva. Na pozornici Sunset Stage svirat će Aklea Neon, Jan Kinčl, Plazmatick, Eleven, Muzika za dobar đir, DJ Afrika, DJ Anikulapo.

Organizatori podsjećaju da je do 25. lipnja otvoren i natječaj za prijavu volontera.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum