OPATIJA

Sve je spremno za 17. festival fantastike Liburnicon u Iki

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sve je spremno za 17. izdanje festivala znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon, koji počinje u petak u Iki,  uz glavnu ovogodišnju temu "Potraga za besmrtnošću" na koju se naslanja niz programskih točaka, a jedna od njih su - vampiri.

Liburnicon, koji organizira udruga Kulturni front, a održavat će se 12. i 13. kolovoza u prostorijama Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, najavile su u četvrtak na konferenciji za novinare glavna koordinatorica Festivala Valentina Dukić i koordinatorica promocije Barbara Paušak.

Na Festival prvi put dolazi Kristijan Petrović iz Varaždina, koji će govoriti o folkloru vampira istočne i središnje Europe, a pripremljeno je i predavanje o vampirima u medijima i filmovima, kao i LARP (Live Action Role Playing) na tu temu, u kojem će posjetitelji igrati uloge i izabrati "princa Rijeke".

Osim kroz fantasy i mitske teme, o besmrtnosti će biti riječi i u znanstvenim izlaganjima.

Davor Horvatić održat će predavanje Fizika besmrtnosti, a Vanesa Ujčić predavanje U potrazi za kozmičkom dugovječnošću.

Miroslav Radman govorit će o genetičkoj besmrtnosti te će usporediti bionički (cyber) transhumanizam i biološki transhumanizam (pomlađivanje), najavila je Valentina Dukić.

Počasne gošće festivala su Laini Taylor, američka književnica i autorica fantastičnih romana za mlade i Bojana Vukotić (Banshee Cosplay) iz Srbije, koja se bavi izradom kostima za natjecanja, konvencije, filmske kuće i premijere te organizira i provodi radionice na festivalima fantastike.

Najavljena su i druga predavanja, prezentacije i panel diskusije, tematski kvizovi i radionice, zabavni program i koncert.

"Zabavni program donosi brojne zanimljive turnire kao što su Munchkin, Beer pong, Himera, Giant catan, Galaxy trucker, Super Smash Bros, Star Trek Boćanje, Water Wars, zatim Immortal Scavenger Hunt, ali i human size 'Čovječe ne ljuti se'. Publiku očekuju i zanimljivi 'larpovi' - Primogensko vijeće, Wary Christmas, Nights of the White Violet te brojne igre, igrice i kvizovi koji su postali prepoznatljiv dio programa Liburnicona, a za najbolje su osigurane nagrade," rekla je koordinatorica promocije Barbara Paušak.

Dječji program na rasporedu je u subotu, a za glazbeni dio programa zaduženi su DJ Mirilo i Sick Sheets.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini