ZAGREB

Sućut ministrice kulture u povodu smrti glumca Božidara Alića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je u utorak u riječima sućuti povodom smrti glumca Božidara Alića da je njegovim odlaskom Hrvatska izgubila vrsnoga glumca i predanoga kulturnoga djelatnika.

Božidara Alića javnost će pamtiti po brojnim, nezaboravnim ulogama u kazališnim predstavama, filmovima i televizijskim serijama, a njegovo umjetničko djelovanje obilježeno je osebujnim izrazom, velikim talentom i jedinstvenim interpretacijama dramskih likova čime je dao važan doprinos i obogatio hrvatsko glumište, istaknula je Obuljen Koržinek. 

"U ovom teškom trenutku upućujem vam izraze najdublje sućuti u ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime", stoji u sućuti ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Božidar Alić, preminuo je noćas u Zagrebu u 66. godini. Tijekom karijere ostvario je niz uloga, od onih u kazališnim predstavama "Kralj Gordogan" i "Gospoda Glembayevi", filmovima "Akcija stadion" i "U logoru", sve do televizijske serije "Ponos Ratkajevih".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater