SPLIT

Split: Premijerno izveden "Veliki Gatsby"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Baletna predstava "Veliki Gatsby", posljednja premijera 68. Splitskog ljeta, izvedena je u subotu navečer na splitskom Sustipanu.

Baletni ansambl predstavu je izveo u režiji i koreografiji međunarodno priznatog koreografa Lea Mujića koji je posljednjih nekoliko godina na kazališnu scenu sa zapaženim uspjehom postavio baletne priče temeljene na velikim književnim djelima, a ovoga je puta posegnuo za velikim američkim romanom Francisa Scotta Fitzgeralda. 

U predstavi su nastupili plesači Baleta splitskog HNK: Aubin Le Marchand, Ivan Boiko, Aaron Kok, Hazuki Tanase, Eva Karpilovska, Irina Čaban Bilandžić i ostali solisti i članovi ansambla.

Scenograf je bio Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, dramaturg i asistent koreografa Balint Rauscher, te baletni majstori Albina Rahmatullina i Elena Nikolaeva.

Veliki Gatsby je roman američkog književnika F. Scotta Fitzgeralda koji je objavljen 1925.

Mladog bogataša Jaya Gatsbya 20- ih godina prošlog stoljeća muče ljubavni problemi, a u romanu su prisutne i teme vezane uz američku kulturu i način života.

Ta je baletna predstava na repertoaru i u nedjelju nakon čega će se zatvoriti ovogodišnje 68. Splitsko ljeto.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini