ZAGREB

Samoborska glazbena jesen od 25. rujna do 4. listopada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnji festival 45. Samoborska glazbena jesen održava se od 25. rujna do 4. listopada, a festival otvaraju Zagrebački solisti i Monika Leskovar u župnoj crkvi u Samoboru, priopćio je organizator.

Festival će i ove godine ugostiti vrhunske glazbenike koji će svoje umijeće potvrditi kroz niz iznimnih suradnji, a tijekom festivala bit će održano i tradicionalno Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić, ističe se u najavi.

Organizator napominje da je 2020. godina u kojoj svijet slavi 250 godina rođenja Ludwiga van Beethovena, jednog od najvećih skladatelja glazbene povijesti pa se obilježavanju te obljetnice pridružuje i Samoborska glazbena jesen.

U sklopu obilježavanja velike obljetnici na ovogodišnjoj Samoborskoj glazbenoj jeseni bit će izvedeno i niz Beethovenovih skladbi.

Ulaznice za koncerte 45. Samoborske glazbene jeseni mogu se  kupiti na www.ulaznice.hr Sve informacije o ulaznicama i programu festivala dostupne su na www.samobor-festival.com.

Organizator Samoborske glazbene jeseni je Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Zagrebačka županija, Grad Samobor i Hrvatsko društvo skladatelja. 

Samoborska glazbena jesen nositelj je EFFE labela, kroz projekt EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe, koji je inicirala Europska udruga festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater