ZAGREB

Sajam umjetnina Art Zagreb u Hali V Tehničkog muzeja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Međunarodni prodajni sajam umjetnina Art Zagreb održat će se od 27. do 29. kolovoza u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla - u prizemlju će biti predstavljene najbolje galerije i umjetnici prisutni na hrvatskom tržištu, a na katu tri izložbe.

To su "TRILIK(A3)", koja donosi radove diplomanata i apsolvenata umjetničkih akademija iz Zagreba, Osijeka i Rijeke, potom skupna izložba "Marš iz mog horoskopa!" kustosice Selme Hafizović koja predstavlja pet umjetnika, Linu Franko, Rebeccu Ribichini, Ahrena Warnera, Corey Hayman, Adriannu Liedtke i Sofiu Albinu Novikoff Unger, te "Projekcija mraka", instalacija Ivana Lušičića Liika.

"TRILIK(A3)" je multimedijalna izložba kojom Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijek nastavljaju promovirati svoje studente i nakon što su postali diplomanti i alumniji, te im pomaže da uđu na tržište umjetnina.

Kako je najavljeno, izložba "Marš iz mog horoskopa!" prikazuje razvoj identiteta kao pojavu ili rezultat vjerovanja u kapitalističko, razvojno, oblikovanje identiteta te kako opiranje napretku poprima oblike apatije, konformizma, ali i bijesa.

Svjetlosnom instalacijom "Projekcija mraka", Ivan Lušičić Liik, u središte postavlja nevidljivi objekt - rotirajući crni objekt postavljen u središte crne prostorije vidljiv je samo kao sjena na zidu i to zahvaljujući reflektorima koji ga obasjavaju.

U vrtu Hale V održat će se dva koncerta - na otvorenju će zagrebački psych funk kvintet Nemanja predstaviti novi album, Cosmic Disco,  a u petak nastupa Sara Renar, zagrebačka kantautorica eksperimentalno-indie-pop izričaja.

Art Zagreb kao mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu, na podrucˇje likovne umjetnosti primjenjuje suvremene marketinške principe i alate s ciljem poboljšanja promocije i prodaje umjetnina, čime likovnu umjetnost otvara, novoj, suvremenoj publici.

"Obogac´ivanjem sadržaja sajma izložbenim, diskurzivnim i zabavnim popratnim programima trudi se odmaknuti od uvriježenih formata sajma umjetnina i privuc´i širu publiku koja tek postaje konzument likovne umjetnosti", ističe se u najavi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater