Objavljeno 50. izdanje publikacije "Atti"

ROVINJSKI CENTAR ZA POVIJESNA ISTRAŽIVANJA U 50 izdanja objavljene 27.102 stranice, odnosno 702 eseja

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Rovinjski Centar za povijesna istraživanja objavio je 50. izdanje publikacije "Atti" (Svesci).

- S velikim zadovoljstvom predstavljamo 50. izdanje ove publikacije, što je sa znanstvenog gledišta najprepoznatljiviji proizvod naše ustanove. Prije tri godine Centar za povijesna istraživanja proslavio je 50 godina rada i djelovanja, što je po sebi iznimno važan rezultat, jer je Centar nastao u vremenima kada je istarskoj povijesti nedostajalo sistematičnosti, i u istraživanjima i u interpretaciji fenomena koji su obilježili povijest ove regije. Nedostajale su povijesne sinteze, a samo pokretanje Centra za povijesna istraživanja bilo je u znaku intenzivne izdavačke aktivnosti, uvijek pozivajući na otvoreni dijalog i istraživanje, kazao je urednik ovoga izdanja Rino Cigui.

Direktor Centra za povijesna istraživanja Raul Marsetič istaknuo je važnost, trud i entuzijazam svih djelatnika, suradnika, bivših i sadašnjih, svih onih koji su omogućili da to izdanje ugleda svjetlo dana.

Publikacija je objavljena u suradnji s Talijanskom unijom i tršćanskim Narodnim sveučilištem, a izlazi jednom godišnje, za što su bili ili jesu i dalje zaslužni Giovanni Radossi, Raul Marsetič, Igino Moncalvo, Luciano Lago, Lucio Cristante, Marino Budicin, Marino Predonzani, Paolo Ziller i Rino Cigui te niz povjesničara iz Italije, Hrvatske i Slovenije.

U 50 svezaka objavljene su 27.102 stranice, odnosno 702 eseja što je napisalo 206 znanstvenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of