NOVIGRAD

Rođendanska izložba Josipa Pina Ivančića u GALERIJI RIGO


"Mojih prvih 45 električarskih na Art sceni" - naslov je izložbe multimedijalnog umjetnika Josipa Pina Ivančića koja će biti otvorena u petak, 14. prosinca u 18 sati u novihgradskoj Galeriji Rigo.

- Tijekom posljednjih 45 godina, pulski umjetnik Josip Pino Ivančić prometnuo se u jednog od najznačajnijih osobnosti umjetničke prakse performansa, i na istarskoj i na hrvatskoj umjetničkoj sceni. O tome svjedoče nebrojne Pinove instalacije i izvedbe, izvan ili na rubu onoga što označavamo pojmom vizualne umjetnosti, točnije performansom, eksperimentalnom glazbom, izvedbenom umjetnošću i aktivizmom.

Pinovo iskustvo radnika u brodogradilištu Uljanik osiguralo mu je "pravo" na dodatno radikaliziranje u prostoru umjetnosti propitujući   društvene vrijednosne sustave, ponajprije smisao rada i poziciju radnika. Subverzivan, ironijski, ambivalentan na klatnu krajnosti između banalnog i sublimnog, Pino Ivančić eto, gotovo pa pola stoljeća, hodočasti prostore i ulice u vjeri da granice pomičeš tek kada se približiš svima, a sve to u korist individualne slobode i međuljudske solidarnosti. Upravo stoga, kao i to da s autorom surađujemo od 1997., dostatno je toga da u Galeriji Rigo zajedno obilježimo umjetnički rođendan Josipa Pina Ivančića, najavljuju iz Galerije Rigo.

Ističu i da uz prisutnost umjetnika, rođendanski carte blanche u Galeriji Rigo traje od 18 do 20 sati. (B. Ć. J.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini